Her får du gratis advokat-hjelp

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mangler du samboeravtale? Skal du skilles? Trenger du hjelp med testamentet eller arven? Få gratis svar fra Advokatforeningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De tilbyr både en risikotest og en gratis svartjeneste på nettsiden sin.

Her kan du sjekke om du har sikret deg innen feltene samboerforhold, ekteskap og partnerskap, separasjon, skilsmisse, barn og barnefordeling, og arv og gaver.

- Smartere bruk av advokattjenester kunne spart både enkeltpersoner og samfunnet for store summer, har Anders Ryssdal i Advokatforeningen sagt.

En undersøkelse TNS Gallup gjorde for foreningen i fjor, viser at 60 prosent av de over 25 år aldri har vært hos en advokat. Men syv av ti som har søkt juridisk bistand sier seg fornøyd eller svært fornøyd.

Bare to prosent oppgir pris som årsaken til at de ikke søker juridisk hjelp. Men undersøkelsen viser også at få bruker advokat til å forebygge problemer. Isteden søker de hjelp når konflikten har oppstått.

Det er ikke så lurt, skal vi tro Advokatforeningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det å gå til advokat for å sette opp ryddige avtaler på viktige områder, som for eksempel ektepakt, samboeravtale eller testament, koster relativt lite. Ryddige avtaler reduserer risikoen for konflikt og rettssak.

Her kan du teste deg og her finner du svar på aktuelle problemstillinger fra foreningens advokater.

Du kan ha krav på fri rettshjelp. Les mer om det her.

Les også: Når dårlige råd er gratis

(foto: Scanpix)