Politiker kjemper for bigfoot

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et canadisk parlamentsmedlem ønsker at bigfoot skal føres opp på listen over truede dyrearter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bigfoot har fått uventet støtte i det canadiske parlamentet. Det canadiske parlamentsmedlemmet Mike Lake ønsker nemlig å føre opp at det mytologiske apelignende monsteret på listen over utrydningstruede dyrearter.

På den måten håper han å beskytte det nordamerikanske vesenet, som av folk flest er regnet for å være ren fantasi, melder avisen Vancouver Province.

I en anmodning rettet mot det canadiske underhuset, signert av omlag 500 av Mike Lakes velgere fra Edmonton, Alberta, blir parlamentet bedt om å 'få etablert en øyeblikkelig, konstitusjonell lovgivning for umiddelbar beskyttelse av Bigfoot'.

De første beretningene om Bigfoot skal ha vært rundt 1830, da han ble observert av hvite nybyggere i Nord Amerika. Men entusiastene mener å kunne lese henvisninger til den hårete skapningen i enda eldre indianske sagn.

Bigfoot-forsker Todd Standing, som stod bak forslaget om lovendring, mener å ha bevis for at Bigfoot, eller sasquatch - som han også kalles, finnes og forteller til avisen Vancouver Province at han frykter for Bigfoots sikkerhet.

Men akkurat som spøkelser og utenomjordiske har Bigfoot lagt for dagen en høyst uamerikansk beskjedenhet: Han stiller nødig opp på fotografier, og legger fra seg få spor der han går. Derfor mener folk flest at Bigfoot bare er en kombinasjon av gammel folklore og lureri.