Spesialenheten henlegger Obiora-saken

Spesialenheten henlegger Obiora-saken
Spesialenheten henlegger Obiora-saken
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesialenheten for politisaker henlegger saken mot de fire politimennene som har vært under etterforskning i Obiora-saken i Trondheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:
Gorm Kallestad / SCANPIX

Trondheim (NTB): Ingen av de fire politimennene som var involvert da Eugene Obiora (48) døde, blir tiltalt i saken. Det har Spesialenheten for politisaker konkludert med etter å ha etterforsket forholdene rundt dødsfallet siden september i fjor.

- For tre av de involverte er saken henlagt etter bevisets stilling. Det innebærer at bevisene er for svake til at vi kan konkludere med særlig styrke at det har skjedd et straffbart forhold. For den fjerde politimannen er saken henlagt fordi vi ikke har funnet bevis for at det er begått noe straffbart, sier Jan Presthus, leder for Spesialenheten på Hamar, til NTB.

Eugene Obiora slo seg vrang da han på Sentrum servicekontor på Nedre Elvehavn i Trondheim ikke fikk den hjelpen han ba om. Han ble så utagerende at personalet tilkalte politiet. Da Obiora motsatte seg pågripelse, ble han lagt i bakken. Det ble blant annet brukt et omstridt halsgrep.

Obiora mistet bevisstheten, og ble konstatert død på St. Olavs hospital etter at de ble gjort gjenopplivingsforsøk. (©NTB)

Les mer:

Politiet anmelder blogg i Obiora-saken