Spider-Man angrepet av pirater

Spider-Man angrepet av pirater
Spider-Man angrepet av pirater
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Spider-Man 3» er til salgs for en dollar på gaten i Beijing. I Hollywood spekuleres det samtidig heftig på hvor dyr filmen egentlig er.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto/Copyright:
2005 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved

Kinesiske dvd-pirater har vært like hurtige som en hvilken som helst superhelt. Allerede nå er ulovlige kopier av «Spider-Man 3» til salgs på gaten i Kinas hovedstad Beijing. Det skal imidlertid være problemer med å få pirat-kopien til å virke. Representanter for nyhetsbyrået Reuters ble ifølge den danske avisen Berlingske Tidende skuffet da de satt filmen i spilleren uten å få noe bilde. Dette er ifølge avisen et problem man ofte støter på ettersom kinesiske kopi-dvd'er blir laget på utstyr som er alt annet enn førsteklasses.

Dyrt eventyr

«Spider-Man 3» som har norges- og verdenspremiere 4. mai sies å være den dyreste filmen som noensinne er laget. Nå diskuteres det heftig i den amerikanske filmbransjen om hvor mange penger som faktisk har gått med.

Enkelte kilder hevder at svimlende 500 millioner dollar skal ha blitt brukt på filmen. Selv om selve produksjonen «kun» skal ha kommet på 350 millioner dollar, rapporterer Radar magazine at budsjettet tipper over 500 millioner dollar-merket dersom man inkluderer markedsføring og reklamebudsjett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av filmens produsenter, Laura Ziskin nekter imidlertid for at eventyret om edderkopp-mannen skal ha kostet så mye som ryktene sier.

- Jeg nekter å fortelle det virkelige beløpet, for det gir meg bare kvelningsfornemmelser. «Spider-Man 3» var en super-dyr film. Den dyreste filmen vi noensinne har laget. Men det er ikke mulig å bruke mer enn 300 millioner dollar på en film, sier hun til New York Post.

En representant for selskapet bak filmen, Sony Pictures, sier på sin side at kun 270 millioner dollar er brukt på filmen.

Verdensturné

Både skuespillere, regissører og produsenter av «Spider-Man 3» er for tiden uten på en verdensturné for å lansere filmen i ulike land. Fram til verdenspremieren den 4.mai skal hovedrolleinnehaver Toby Maguire og resten av gjengen besøke hele ni storbyer. Sålangt har «Spider-Man 3» jevnt over mottatt gode kritikker.

SE TRAILER FRA FILMEN HER