- Iran anriker uran på «industrielt nivå»

- Iran anriker uran på «industrielt nivå»
- Iran anriker uran på «industrielt nivå»
Artikkelen fortsetter under annonsen

Iran er nå i stand til å anrike uran på et industrielt nivå, sier president Mahmoud Ahmadinejad. Landet truer samtidig med å trekke seg fra ikkespredningsavtalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Kan anrike uran
Iranske studenter brenner de amerikanske og britiske flagg under en demonstrasjon i Teheran for å markere Irans nasjonale dag for atomteknologi. (Foto: REUTERS/Raheb Homavandi / SCANPIX)

Natanz (NTB-AFP-AP): Iran har ikke annet valg enn å revurdere medlemskapet i ikkespredningsavtalen dersom landet blir satt under press, sa Irans sjefforhandler Ali Larijani mandag.

Han sa videre at Iran har begynt å anrike uran i 3.000 sentrifuger.

Nyheten om at anrikingsprosessen nå er på «industrielt nivå» ble presentert av lederen for den iranske atomenergiorganisasjonen Gholamreza Aghazadeh, på det som blir kalt Irans nasjonale atomteknologidag og markerer at det er ett år siden Iran for første gang klarte å gjennomføre anriking av uran.

I en tale ved atomanlegget ved Natanz gjentok president Ahmadinejad mandag at Iran kommer til å fortsette utviklingen av landets atomprogram og at han ikke kommer til å gi etter for press fra stormaktene.

Irans atomprogram er nå på «vei mot toppen», sa presidenten. (©NTB)