Iran: - Britene har tilstått grensekrenkelse

Artikkelen fortsetter under annonsen

En iransk offiser hevder britiske soldater har tilstått at de var i iransk farvann da de fredag ble tatt til fange av iransk marine i Persiabukta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Irans London-ambassadør Rasoul Movahedian ble også lørdag innkalt på teppet i det britiske utenriksdepartementet og overlevert krav om at 15 britiske soldater, som ble arrestert i Persiabukta fredag, umiddelbart må utleveres. Foto: REUTERS/Stephen Hird /Irans London-ambassadør Rasoul Movahedian ble også lørdag innkalt på teppet i det britiske utenriksdepartementet og overlevert krav om at 15 britiske soldater, som ble arrestert i Persiabukta fredag, umiddelbart må utleveres. Foto: REUTERS/Stephen Hird /

Teheran (NTB-AFP-Reuters): - Vår etterforskning, og tilståelser de har kommet med, viser at de ble arrestert i iransk farvann, sier general Alireza Afshar til iransk radio lørdag.

15 britiske soldater ble fredag tatt til fange av den iranske marinen i Persiabukta. Storbritannia hevder at de britiske soldatene var i irakisk farvann, og krever at soldatene blir satt fri umiddelbart.

Også EU, som feirer sin 50-årsdag i Berlin denne helga, vil komme med en erklæring som krever at Iran løslater de britiske soldatene, sier Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men regjeringen i Teheran står på sitt: Britene var i iransk farvann, og soldatene vil bli holdt i iransk varetekt inntil videre.

De britiske soldatene ble lørdag overført til hovedstaden Teheran for å bli avhørt om sin «aggressive handling», opplyser det halvoffisielle nyhetsbyrået Fars.

- Etterforskningen pågår, soldatene er i fin form og det er ingen problemer, sier general Afshari. (©NTB)