Iran fordømmer «britisk inntrenging»

Iran fordømmer «britisk inntrenging»
Iran fordømmer «britisk inntrenging»
Artikkelen fortsetter under annonsen

Irans utenriksdepartement fordømmer det de kaller «Storbritannias ulovlige inntrenging» i iranske farvann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:
Irans regjering, med president Ahmadinejad i spissen, fordømmer det de kaller britisk inntrenging. (Foto: Reuters / Scanpix)

Teheran (NTB-DPA-Reuters): 15 britiske soldater ble fredag tatt til fange av den iranske marinen i Persiabukta. Storbritannia hevder at de britiske soldatene var i irakisk farvann, og krever at de 15 soldatene blir satt fri umiddelbart.

Men regjeringen i Teheran står på sitt: Britene var i iransk farvann, og soldatene vil bli holdt i iransk varetekt inntil videre.

- Den fiendtlige britiske handlingen var mistenkelig og i strid med internasjonal rett og det kan ikke rettferdiggjøres at London ikke påtar seg ansvaret, sier talsmannen for Irans utenriksdepartement, ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA.

De britiske soldatene, som er stasjonert på det britiske marinefartøyet HMS «Cornwall», hadde akkurat kontrollert en iransk båt da de ble omringet av flere skip fra den iranske marinen. Deretter ble både soldatene og de to båtene deres tvunget inn i iransk farvann i Persiabukta, ifølge det britiske forsvarsdepartementet.

Arrestasjonene av de 15 soldatene kommer på et spent tidspunkt, like før FNs sikkerhetsråd skal diskutere skjerpede sanksjoner mot Iran på grunn av landets omstridte atomprogram. (©NTB)