Politiet etterforsker Baardsen

Politiet etterforsker Baardsen
Politiet etterforsker Baardsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

John Arne Riises tidligere agent og manager, Einar Baardsen, etterforskes nå av politiet. - Baardsen ser på anklagene om straffbare forhold som helt grunnløse, sier advokat Geir Jøsendal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix
John Arne Riise og Einar Baardsen skilte lag høsten 2005. Nå etterforsker politiet i Rogaland den tidligere fotballagenten.

Politiadvokat Gro Stangeland i Rogaland politidistrikt bekrefter at Baardsen, som kreves for 47 millioner etter at han i januar gikk personlig konkurs, er under etterforskning. Den tidligere fotballagenten har status som mistenkt.

Bostyrer Odd Jo Forsell sendte den foreløpige innberetningen etter konkursen til politidistriktet, og mener det er «skjellig grunn til å mistenke» den tidligere fotballagenten for grovt underslag eller bedrageri, samt kreditorunndragelse og skatteunndragelse. Forsell anslår at Einar Baardsen har begått bedrag eller underslag for 15 millioner hos John Arne Riise.

- Når vi får en innberetning tilsendt, vurderer vi det som en anmeldelse. Vi etterforsker nå saken, og Baardsen vil bli avhørt, sier Stangeland til ABC Nyheter.

Politiadvokaten ønsker ikke å fortelle hva politiet konkret etterforsker, men understreker at «en del av det som har vært omtalt i avisene går på det privatrettslige».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både grovt bedrageri og grovt underslag kan straffes med fengsel i inntil seks år.

- Politiet har ennå ikke meddelt oss noe formelt. Vi samler nå dokumentasjon for å imøtegå påstandene om at Baardsen skylder Riise penger, og som viser at John Arne Riise skylder Baardsen rundt ni millioner, sier advokat Geir Jøsendal.

Han hevder at Riise «grovt sett» har stilt penger til disposisjon for Baardsen, som har betalt regninger og gjort opp forpliktelser for Liverpool-forsvareren. 26-åringen krever sin tidligere manager for 27,8 millioner, mens Riises heleide aksjeselskap, Riise Invest AS, har lagt inn krav på vel ti millioner i Baardsens konkursbo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Riise har ikke giddet å betale regningene sine, og har gitt Einar noen millioner innimellom. Da er det litt drøyt å etterpå beskylde ham for tyveri, sier Jøsendal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

John Arne Riises advokat, Ronny Lund, ønsker ikke å kommentere politietterforskningen, men sier at de registrerer at Baardsen stadig gjentar at dokumentasjon vil bli fremlagt.

Einar Baardsen, har slitt med en rekke konkurser siden Riise skilte lag med ham høsten 2005. Bostyrer Hogne Skjerpe krevde nylig to års konkurskarantene for Baardsen. De konkursrammede selskapene hans er blitt krevd for 30,8 millioner. Nå kreves han altså som privatperson for 47 millioner.

John Arne Riise sliter også med å gjøre opp for seg. Mens Riise Invest står med 17,8 millioner i gjeld og en betalingsanmerkning på 5,9 millioner, skrev ABC Nyheter i midten av februar at landslagsspilleren også sliter med regningene på privatfronten.