Overskudd for Fjørtoft og Lillestrøm

Overskudd for Fjørtoft og Lillestrøm
Overskudd for Fjørtoft og Lillestrøm
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lillestrøm Sportsklubb omsatte for 107 millioner i fjor, og legger frem plussresultat på kveldens årsmøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix
Det ble bare fjerdeplass i serien for Lillestrøms Frode Kippe og manager Jan Åge Fjørtoft i fjor. Dermed ble treneren Uwe Rösler, erstattet med Tom Nordlie.

- Vi fikk et overskudd på om lag fire millioner kroner, sier LSK-formann Per Mathisen til ABC Nyheter.

Da snakker han om klubbens konsoliderte årsregnskap som sendes inn til Fotballforbundet. Der inngår både klubbens regnskap, regnskapet til Lillestrøm Sportsklubb AS og regnskapene til Åråsen Stadion AS og Åråsen Eiendom AS. De to sistnevnte selskapene er heleide av klubben, mens Lillestrøm Sportsklubb AS eies hundre prosent av Øie AS. Dette selskapet kontrolleres av Per Berg, som har overført flere titalls millioner til Åråsen-klubben siden han overtok det som i realiteten var et konkursbo i januar 2004.

Men Berg er ikke bare den rike onkelen. Han fikk 470 kamper for LSK, og ble seriemester i 1976.

- Vi hadde budsjettert med vel 95 millioner i inntekter i fjor, så 107 millioner er en bra økning. I 2007 håper vi å omsette for vel 115 millioner. Resultatet avhenger veldig av hvor bra vi gjør det sportslig, og slår ikke det til så er vi fornøyd med å gå i balanse, sier Mathisen.

På den sportslige siden er det ikke tvil om at romerikingene har store ambisjoner. LSK tok sølv i Royal League og fjerdeplass i serien, men byttet likevel ut trener Uwe Rösler i fjor høst. Manager Jan Åge Fjørtoft tok over trenerjobben til Tom Nordlie var på plass.