Krever karantene for eks-agent

Krever karantene for eks-agent
Krever karantene for eks-agent
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bostyrer Hogne Skjerpe krever to års konkurskarantene for John Arne Riises tidligere manager og agent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix
Liverpool-spiller John Arne Riise sa opp avtalen med manager og agent Einar Baardsen høsten 2005. Baardsen er tidligere styremedlem i Riises heleide aksjeselskap, og skylder selskapet et tosifret millionbeløp, ifølge årsregnskapet for 2004.

Einar Baardsens selskaper har fått krav mot seg på vel 30,8 millioner kroner etter at fire av dem har gått konkurs og ett er blitt tvangsoppløst.

- Baardsen har ikke innfridd formelle krav til å drive næringsvirksomhet, driften har vært for kreditorenes regning, og selskapene får massiv kritikk i revisjonsberetningene for manglende formalisering, sier bostyrer Hogne Skjerpe til ABC Nyheter.

I slutten av januar gikk Riises tidligere agent personlig konkurs. Fotballspilleren har gjennom sitt heleide investeringsselskap, Riise Invest AS, rettet to krav på til sammen 1,5 millioner til to av Baardsens firmaer. Eks-managerens agentselskap, Nordic Sport AS, kreves for mesteparten, vel 1,3 millioner.

«Bostyret vil anbefale ileggelse av konkurskarantene for Einar Bårdsen og da slik at 2-års fristen først skal regnes fra det tidspunktet da retten evt. treffer sin avgjørelse», skriver Hogne Skjerpe i boberetningen til Nordic Sport AS.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Fredag skrev ABC Nyheter om den massive gjelden i John Arne Riises heleide aksjeselskap, Riise Invest AS, som skylder 17,8 millioner.

Landslagsforsvarerens tidligere agent og manager var varamedlem i selskapets styre, hadde signaturen i selskapet og skylder ifølge 2004-regnskapet Riise Invest AS hele 9,6 millioner. Tre Baardsen-selskaper står også på listen over fordringer.

«Det er bostyrets oppfatning at selskapet har vært insolvent i en årrekke og at det har vært drift for kreditorenes regning», skriver Skjerpe i boberetningen.

Med henvisning til de andre konkursene mener han å kunne påvise «både straffbare forhold og uforsvarlig forretningsførsel» fra Riises eks-agent og manager.