Riise skylder millioner

Riise skylder millioner
Riise skylder millioner
Artikkelen fortsetter under annonsen

Liverpool-forsvarer John Arne Riise (26) tjener 25 millioner i året, men sliter med å betale kreditorene sine. Aksjeselskapet hans har 17,8 millioner i gjeld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix
Selskapene til Einar Baardsen, Liverpool-spillerens tidligere manager og agent, kreves for 20,7 millioner kroner.

Det viser det siste regnskapet som er sendt inn for landslagsspillerens heleide selskap, Riise Invest AS. 2005-regnskapet er ennå ikke levert - mer enn fem måneder etter sist frist.

Rise Invest skylder ifølge inkassoselskapet Aktiv Kapital Nordea vel 5,9 millioner. Betalingsanmerkningen stammer fra 4. august 2005.

- Vi har ingen kommentarer, sier Riises rådgiver, Jan Kvalheim til ABC Nyheter.

Han viser til advokat Ronny Lund. Tidligere talte advokatene Arne Steen og Jan Westbye den ellers så medieglade fotballspillerens sak. Men ikke nå mer.

- Jeg jobber med å få oversikt og ta nødvendige grep slik at dette blir håndtert fornuftig og med tanke på å finne gode løsninger, sier Riises advokat, Ronny Lund til ABC Nyheter.

Lund understreker at han jobber for John Arne Riise privat.

Krevde 8,9 millioner

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høsten 2005 ble Liverpool-backens selskap krevd for 7,5 millioner av DnB NOR. Riise personlig måtte dessuten ut med 1,4 millioner som han hadde kausjonert for på vegne av sin tidligere agent og manager, Einar Baardsen. Pengene ble etter hvert betalt.

Riise sa opp avtalen med Baardsen samme dag Nettavisen for første gang omtalte gjeldssituasjonen i selskapet hans i september 2005. I dag kreves Baardsen, som nylig gikk personlig konkurs, og fem andre selskaper han har vært involvert i for mer enn 20 millioner kroner.

- John Arne har gitt soleklart uttrykk for at han kan og vil rydde opp i det her. Vi ønsker å få til avtaler med kreditorene det gjelder og få til en bra betalingsordning så snart som mulig, sa advokat Arne Steen i september 2005.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Steen, som nå ikke jobber for Riise lenger, svarte følgende på spørsmål om selskapet var i konkursfare:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Nei. John Arne har såpass store inntekter at han kan ta seg av dette. Han har ingen grunn til å sove dårlig om natten på grunn av det.

Ifølge VG sikret 26-åringen seg en årslønn på vel 25 millioner kroner da han for litt over ett år siden forlenget kontrakten med Liverpool frem til sommeren 2009.

Skylder Elcon Bil 573.953

Likevel sliter Riise med å gjøre opp for seg på privatfronten. Inkassoselskapet Lindorff sendte ham et krav på 573.953 kroner på vegne av Santander Consumer Bank/Elcon Bil 18. oktober i fjor.

- Jeg vil ikke kommentere hans personlige økonomiske forhold, sier Lund.

Etter at John Arne Riise og Einar Baardsen skilte lag, har fotballspillerens tidligere agent og manager slitt med økonomien. Fire av selskapene Baardsen har vært involvert er nå slått konkurs, ett har blitt tvangsoppløst og i tillegg gikk Baardsen personlige konkurs i slutten av januar i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Riise har som privatperson og gjennom Riise Invest gjort krav på 2,2 millioner kroner fra Einar Baardsens agentselskap, Nordic Sport AS.

- Vi kommer helt sikkert til å bli enige, er Baardsens eneste kommentar.

Det har aldri kommet nærmere dokumentasjon på de to kravene. Og det er uansett kun i to av de andre selskapene det utbetales dividende, som samlet er på 1,3 millioner, sier bostyrer Hogne Skjerpe.

Gikk personlig konkurs

Artikkelen fortsetter under annonsen

Einar Baardsens fem selskaper kreves for hele 20,7 millioner av kreditorene. Og Riises tidligere agent har betalingsanmerkninger for 3,8 millioner, ifølge en oversikt ABC Nyheter har hentet inn gjennom Proff Forvalt. 26. januar gikk Baardsen personlig konkurs, og bostyrer Odd Jo Forsell jobber nå med å kartlegge kreditorene.

- Vi har ikke mottatt krav fra verken John Arne Riise eller Riise Invest AS så langt, sier Forsell.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg kan bare uttale meg om Riise privat, og jeg ser nå på om vi skal melde inn krav, sier advokat Ronny Lund.

TRØBBEL FOR RIISE INVEST AS:

- Årsegnskapet for 2005 er ennå ikke innsendt til tross for at siste frist var 1. september i fjor. Både 2003- og 2004-regnskapet kom inn mer enn syv måneder etter fristen, og 2003-regnskapet ble først sendt inn etter at man mottok varsel om tvangsoppløsning.

- Det sist leverte årsregnskapet (for 2004) viser et underskudd på 424.000 og en omsetning på 480.000. Selskapet står med en gjeld på 17,8 millioner kroner og negativ egenkapital (vel 850.000). Ifølge årsberetningen driver Riise Invest AS med investeringer i andre selskaper.

- Riise Invest AS har utestående fordringer for 13,1 millioner - blant annet skylder Einar Baardsen vel 9,6 millioner. Også mamma Berit Riise og tre Baardsen-selskaper er på listen over fordringer. Riise Invest AS står med 2,3 millioner i gjeld til John ARne Riise.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Siden utgangen av 2002 har Riise Invest AS vært innom fire revisorer, to av disse fratrådte. I januar 2005 ble selskapet truet med tvangsoppløsning fordi man ikke hadde revisor.

- John Arne Riises tidligere agent og manager, Einar Baardsen, var både varamedlem og hadde signaturen i Riise Invest AS. Baardsen ble imidlertid erstattet av advokat Jan Westbye i november 2005. Westbye fratrådte som varamedlem oppunder jul, og sier til ABC Nyheter at han ikke jobber for selskapet mer.

(Kilder: Årsregnskaper og Brønnøysundregistrene)