R.E.M.: «Around The Sun»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Våre gamle helter har blitt kjedelige og forutsigbare på sine eldre dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

R.E.M., «Around The Sun»

(Warner).

Sørstatsbandet med verdens-renommé er ute med en etterlengtet langspiller til folket. Etter suksessalbum som «Automatic For The People» og «Monster» blir forventningene store til nytenking.

Men fra å være et band som de siste tiårene har satt sitt særegne preg på melodiøs pop, med modige tekster og fengende melodier, blir denne utgivelsen kjedelig og lite givende.

Engasjert eller ikke?


Om Michael Stipe og resten av gutta er aldri så mye mot Bush eller engasjert i kontroversielle spørsmål, inneholder likevel ikke «Around The Sun» så mye opprør eller tegn til motstand.

Enkelt


Misforstå meg rett, jeg misliker ikke platen. Men musikalsk sett byr ikke de rolige melodiene, som er så lette å like, på store utfordringer. Tekstene er derimot dypere, melankolske og skaper ettertanke.

Singlen «Leaving New York» er et fornuftig valg som førstesingel siden dette er den mest fengende låten. Andre gode bidrag er «Electron Blue», «Final Straw» og «Wanderlust».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva det prøves på i «The Outsiders», med bitter rap fra Q-Tip, er uvisst. Låten blir masete og gir inntrykk av å ville ligne alle de andre i bransjen.

Imponerer lite


«Around The Sun» gir meg ikke det lille ekstra. Det finnes ingen overraskelser og toppene er få på det nye albumet. R.E.M. er fremdeles gode i det de gjør, men det er ikke spesielt og imponerende lenger.

Melodiene er vanskelige å skille fra hverandre, og for meg passer plata mest som bakgrunnsmusikk. Som en jevn dur, uten ekstra snert.

Dersom man ønsker å sette seg ned og lytte til en grublende Stipe som synger om urettferdighet, intoleranse og frykt, får man muligens mer for pengene.

Gjennomsnittlig


For meg blir det likevel litt for kjedelig i lengden. Jeg faller av lasset, greier ikke følge med. «Around The Sun» blir rett og slett litt for behagelig.