Basic Instinct 2

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lange blikk og griseprat hjelper ikke Sharon Stone i denne håpløst usexy oppfølgeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Hvem kan vel glemme super-sexy Sharon Stone den første Basic Instinct-filmen. Med ishakke i hånden og høy splitt ble hun selve symbolet på den moderne femme fatale - iskald og livsfarlig. Og ingen glemmer vel scenen hvor Sharon sprer bena under et politiavhør. Scenen som fikk tenåringsgutter verden over

«I am worried... worried that I'll never cum again». Knis. (Foto/Copyright: SF Norge AS)«I am worried... worried that I'll never cum again». Knis. (Foto/Copyright: SF Norge AS)

til å slite ut videotapen ved å pause bildet gang på gang.

Et langt gjesp


14 år senere er 48-år gamle Sharon tilbake i rollen som den småpsykotiske forfatteren Cathrine Tramell. Tramell har som kjent en lei uvane av å omgi seg med mennesker som dør på mystisk vis.


I «Basic Instinct 2» er Michael Dogulas, (som heldigvis var lur nok til å si nei til dette tøvet) byttet ut med briten David Morrisey (som noen av dere kanskje vil kjenne igjen fra den brilliante tv-serien «Blackpool» på NRK).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er mulig du liker «Basic Instict 2» dersom du likte:

-

Body of Evidence

-

Farlig begjær

Morrisey spiller rettspsykiateren Dr. Michael Glass som blir kalt inn for å gjøre en psykologisk profil av Cathrine for en domstol i London. Cathrine har nemlig inntatt den engelske hovedstaden hvor hun havner i elven etter å ha blitt seksuelt tilfredstilt av en berømt fotballspiller mens hun kjører bil i 100 kilometer i timen.

«How do you picture it... doctor?» (Foto/Copyright: SF Norge AS)«How do you picture it... doctor?» (Foto/Copyright: SF Norge AS)

Fotballspilleren dør, men den djevelske Cathrine overlever selvsagt. Ikke uventet blir Dr. Glass fascinert av hennes farlige framtoning og aggressive seksualitet. Han blir dratt inn i hennes nett av sex, vold og småspsykotiske innfall. Gjesp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kåte blikk og griseprat


Ja, for den første timen av «Basic Instinct 2» er virkelig drepende kjedelig. Svært lite skjer bortsett fra at Sharon griseprater på en særdeles lite sexy måte mens hun sender alle hun treffer svært så megetsigende kåte blikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Dialogen stakkars Sharon har blitt tildelt grenser til parodiske og det er ikke fritt for at man blir sittende å knise i partier av filmen som er ment å være gravalvorlige og sensuelle. Alt som sies skal ha en dypere seksuell mening, noe som blir mer morsomt enn hett, for å si det sånn.


- Even Oedipus didn't see his mother coming, snerrer Sharon.


Sharon gir «farlig» blikk nr. 100. (Foto/Copyright: SF Norge AS)Sharon gir «farlig» blikk nr. 100. (Foto/Copyright: SF Norge AS)

Skjønner du dobbeltbetyndingen av «coming» eller? Nuvel.

Hvorfor Sharon?


Problemet er jo ikke at Sharon ikke kan spille. At hun er en mer enn habil skuespillerinne vet vi jo fra filmer som «Casino» og fjorårets fantastiske «Broken Flowers».


Problemet med denne filmen er at det rett og slett virker som om hun ikke har noe særlig lyst til å gjøre en troverdig opptreden.

All energien hennes har tydelig gått med til trening og plastiske inngrep for å se like bra ut som hun gjorde for 14 år siden. Og det gjør hun jo.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Den skal du ha Sharon - du er like fin etter 15 år. (Foto/Copyright: SF Norge AS)Den skal du ha Sharon - du er like fin etter 15 år. (Foto/Copyright: SF Norge AS)

Rett skal være rett, «Basic Instinct 2» tar seg litt opp mot slutten, men det blir for lite for sent.

Usexy


For det er jo slik at noen ganger er filmer så dårlig at de blir bra (tenk vidunderlige «Showgirls»).

Artikkelen fortsetter under annonsen

I utgangspunktet har «Basic Instinct 2» absolutt et potensiale til å bli en slik film som man kan leie på DVD og le av sammmen med en vennegjeng over par øl.

Men dessverre tar denne filmen seg selv alt for seriøst og nekter å spille på det kitsche i historien. Derfor blir denne oppfølgeren bare dårlig, uengasjerende og verst av alt utrolig usexy.

For sjelden har det vel vært mindre erotikk i en film som faller innen sjangeren «erotisk thriller». Den lille sexen som er med er både pinlig, klam og påtrengende.

Mange vil nok se «Basic Instinct 2»i et slags nostalgisk håp om å få se Sharon spre med beina igjen. Vel, jeg kan fortelle deg med en gang at det gjør hun ikke. Og vips sparte jeg deg 80 kroner i inngangspenger.