Rooney dominerte da United vant

Wayne Rooney både scoret to og hadde målgivende da et bunnsolid Manchester United slo Newcastle 3-1. Det var Uniteds ellevte strake seier i den tradisjonsrike Boxing Day-runden.

United slo ettertrykkelig tilbake etter det skuffende uavgjortresultatet mot Aston Villa sist helg, og styrket dermed sin posisjon i kampen om direktekvalifisering til neste sesongs mesterliga.

Og som så mange gange før hadde Rooney en festdag mot de svart- og hvitkledde fra nordøst. Først scoret han lagets to første mål, før han fant Robin van Persie med en utsøkt pasning på det tredje.

Mot slutten fikk Newcastle et trøstemål på en Papiss Cissé-straffe, men foruten de første 20 minuttene av kampen, var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle ende opp.

– Vi dominerte kampen i 90 minutter, og jeg er veldig fornøyd. Vi gjør fremskritt i hver eneste kamp, sa United-manager Louis van Gaal etter seieren.

Tangerte rekord

United fortsetter å dominere Boxing Day-runden i engelsk fotball. Siden tapet for Middlesbrough for elleve år siden, har storklubben vunnet samtlige.

Med elleve seirer på rad i den tradisjonsrike runden, tangerte United fredag Aston Villas rekord fra 1905.

Hjemmelaget startet i en svært offensiv formasjon, med Rooney på midtbanen, Juan Mata som en offensiv midtbanespiller, mens vant Persie og Radamel Falcao dannet spisspar.

De første minuttene var riktignok bortelaget best, og da Yoan Gouffran gikk i bakken etter å ha blitt hektet av Mata, kunne Newcastle like gjerne fått straffe.

Litt senere var det i stedet United som tok ledelsen etter en mønsterkontring.

Rooney fant Mata, som igjen la inn til Falcao. Spissen serverte så ballen på sølvfat til en Rooney på løp, og han hadde bare å bredside ballen i åpent mål.

Da var det spilt 23 minutter, og ytterligere 13 minutter senere doblet Rooney. Denne gangen var det Matas tur til å være nest sist, og igjen fikk Rooney en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Skrøt av Rooney

Etter pause hadde United flere sjanser til å øke, men nøyde seg med van Persies flotte heading etter 53 minutter.

Like før slutt lagde Phil Jones en klønete straffe, og dermed fikk ikke David de Gea holde nullen.

Seieren betyr at United har fått en liten luke på tredjeplass. Southampton er tre poeng bak, mens West Ham er nummer fem poenget bak dem igjen.

Van Gaal skryter sjelden av enkeltspillere, men etter fredagens kamp gjorde han et unntak for Rooney.

– Jeg bruker ham som offensiv midtbanespiller for tiden. Han scoret to og hadde en målgivende. Hva mer kan jeg kreve?

Ligaleder Chelsea er ti poeng foran United, så van Gaals menn er fremdeles avhengig av litt hjelp for å melde seg på i kampen om tittelen for alvor.

United fortsetter juleprogrammet med bortekamp mot Tottenham søndag, mens Newcastle spiller hjemme mot Everton samme dag.