Tomatsalat med dill og brødkrutonger
Bruk de tørre brødrestene til noe mer fornuftig enn å mate ender. Jeg lager brødkrutonger som jeg kan bruke som topping på salat eller suppe.
Om man baker mye, vil det også bli en del rester. Det er greit å kunne bruke skalkene til noe, og brødkrutonger smaker godt til salater eller supper. Bruk de urtene du liker best, jeg bruker det jeg har i urtepottene mine i hagen.
Les også: Melon og nudelsalat med asiatiske smaker
Dette trenger du:
Brødrester, gjerne landbrød
1 bunt fersk dill
Smør til steking
2-3 fedd hvitløk
Salt og nykvernet pepper
Les også: Potet- og purresuppe
Slik gjør du:
Skjær brødet i terninger. Brødterningene stekes i smør i en panne. Tilsett hakket fersk dill og revet hvitløk. Vend godt slik at brødet suger til seg smør og smakstilsetninger. Sett pannen inn i ovnen på rundt 75 grader varmluft til brødkrutongene er tørre.
Brødkrutongene passer bra på toppen av en salat av skivede tomater og sjalottløk. Ringle over litt god olivenolje og noen dråper balsamicoeddik, ha på brødkrutonger og enda mer dill på toppen.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenLes også: Chili- og urtemajones
Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.
Les Inas blogg Kjøkkentjeneste