Litt grovere eltefrie ciabatta
Med eltefri deig er det enkelt å servere ferskt bakverk hver dag. Ciabattaene er ferdige på en halvtime, om man har investert et par minutter på å blande sammen deigen dagen før.
Den eltefrie deigen utvikler god smak og et rustikt utseende på grunn av den forholdsvis lange tiden den bruker på å heve. Sett av litt tid hver ettermiddag, så har man ferske ciabatta hver morgen.
Les også: Lag en enkel sjokoladekake
Dette trenger du:
Oppskriften rekker til ca. 8 ciabatta
400 gram hvetemel
100 gram sammalt grov hvete
1/4 ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
4 dl vann
Litt sammalt grov hvete til utbaking
Les også: Lettvint mangosorbet
Slik gjør du:
Bland det tørre i en bolle og hell over væsken. Bland raskt sammen og sett det til heving på lunt sted i 12-20 timer. Bruk en bolle med lokk eller dekk til med plastfolie. Finn frem en bakeplate og dekk med bakepapir. Dryss litt sammalt grovt hvetemel over deigen og bruk en saks til å klippe av passende emner. Legg disse med litt avstand på bakeplaten. De trenger ikke formes ytterligere eller se fine ut, i ovnen får de det rustikke flotte utseendet som karakteriserer ciabatta.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenSett brettet inn i kald ovn og sett ovnen på 200 grader varmluft. Følg med, etter omtrent 20 minutter bør de snart være ferdige. Dette avhenger selvsagt av hvor rask ovn man har, så følg nøye med. Ciabattaene skal være gylne i fargen.
Les også: Hjemmelagde hamburgere med blåmuggost
Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.
Les Inas blogg Kjøkkentjeneste