Lettvint mangosorbet
Det går fint an å lage dessert av et par mangoer og en fryser. Lag lettvint mangosorbet om du har lyst på litt søtt og kaldt etter middagen.
Denne sorbeten lages raskt og man trenger ikke ismaskin, men den må stå en stund i fryseren. Sødmen i mangoene sørger for den søte smaken, mens limesaften tilfører nødvendig syrlighet. Om du er usikker på hvor mye sirup som trengs, er det lov å smake seg frem.
Les også: Mangosalsa og avokadokrem
Dette trenger du:
2 mangoer
Saften av 1 lime
1 spiseskje lys sirup
Slik gjør du:
Rens mangoene og legg biter av mangokjøttet i en blender, et desilitermål eller annen egnet beholder. Press over limesaften og ha i sirupen. Blend eller kjør det hele glatt med en stavmikser. Ha blandingen over i en bolle eller et desilitermål og sett i fryseren. Rør et par ganger under innfrysing. La bollen stå til sorbeten er helt stiv. Ta det opp noen minutter før servering, slik at isen smelter nok til at man kan lage fine kuler.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenLes også: Lag en enkel sjokoladekake
Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.
Les Inas blogg Kjøkkentjeneste