Bordeaux på budsjett

Robert Lie er daglig leder ved restauranten Grefsenkollen. Han er vinkelner og har vunnet fire NM, ett EM og ett nordisk mesterskap i vinkelnerfaget. Tidligere har han vært vinansvarlig blant annet på Bagatelle, Statholdergaarden og Oro i Oslo.
Robert Lie er daglig leder ved restauranten Grefsenkollen. Han er vinkelner og har vunnet fire NM, ett EM og ett nordisk mesterskap i vinkelnerfaget. Tidligere har han vært vinansvarlig blant annet på Bagatelle, Statholdergaarden og Oro i Oslo.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukens vin er en klassisk Bordeaux til en svært gunstig pris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Entrecôte er et fantastisk stykke kjøtt. Smaksrikt og saftig med fin fettrand. Her blir den servert med klassisk fransk kryddersmør.

Se oppskriften for ukens rett her: Smør på biffen

Dette kryddersmøret inneholder en rekke ingredienser, med konjakk, rødvin, urter, sennep og worcestershire som de viktigste. Altså et smaksrikt, fett og salt smør som setter sitt preg på kjøttet.

Et klassisk fransk kjøttstykke som dette fortjener selvfølgelig et klassisk fransk vinvalg som følge. Da er det helt naturlig å bevege seg til Bordeaux. Man kommer ikke utenom dette området om man skal velge vin til en rett som dette. Ulempen med denne typen vin, er selvfølgelig hva man må betale. Prisene på god Bordeaux vin har de senere årene nådd astronomiske høyder, og begrenser seg i mange tilfeller til de med tykk lommebok.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ch. la Tour de By 2004 (Foto: Carl Martin Nordby)Ch. la Tour de By 2004 (Foto: Carl Martin Nordby)

Dette er selvfølgelig veldig synd, da mange ikke får oppleve disse fantastiske vinene. Men det finnes heldigvis unntak. Ukens anbefaling er et røverkjøp i Bordeaux sammenheng.

Ch. la Tour de By 2004 (1528401 kr 189,90 Basisutvalg) kommer fra Medoc i Bordeaux og er laget på de tre klassiske druene Cabernet Sauvignon, merlot og Cabernet franc, med hovedvekt på førstnevnte. Vinen har en aroma av sedertre, solbær, eik og paprika. Smaken er fyldig med markerte tanniner og god syre. Frukten er moden og utviklet med hint av animalske toner i avslutningen.

Sammen med entrecôten er vinens tanniner en viktig faktor for å bryte ned kjøttet. Den smaksrike utviklede stilen til vinen gir også kryddersmøret akkurat nok motstand til at den ikke blir overkjørt, og syren i vinen renser godt opp i fettet.

Her får du mye Bordeaux for pengene og en flott mat og vin kombinasjon.

Se oppskriften for ukens rett her: Smør på biffen

Les også: Perfekt vin til stekt laks

Smak deg gjennom Barcelona

238 år gammel vin solgt

Les alt om mat og drikke