Denne vinen bør du drikke til grillet indrefilet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her går både mat og vin opp i røyk på behageligste vis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukens rett er sommerlig, rustikk og perfekt for en solfylt ettermiddag i parken eller på terrassen. Oksekjøtt av flott kvalitet, grillet og lettrøkt, serveres sammen med potetsalat med purre og bacon. Totalen blir rik og fet, med grill- og røyksmak som de viktigste smakene å ta hensyn til ved vinvalget.

Her finner du oppskriften på ukas rett.

Vinen trenger en rustikk karakter for å hamle opp med de rike smakene. Den må ha god fylde og et lite røykpreg. Mange viner kan oppfylle kravene våre, men vi går for en gammel kjenning fra Sør-Afrika.

Rundt 50 km nord for Cape Town finner vi området Swartland. Her er det varmt og tørt, men en kjølende bris fra Atlanterhavet gir gode forhold for druedyrking i enkelte deler av området. Det noe snodige navnet «Swartland» skyldes den lokale rhenoster-busken, som blir svart etter det har regnet. Her dyrkes internasjonale druer som Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz og Chardonnay, samt den sørafrikanske Pinotage.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukens vin er Allesverloren Shiraz 2010 (best. nr. 4765301, kr.129,90, basisutvalg). Produsenten ble etablert i 1704, har rundt 220 hektar dyrket mark og er blitt et kjent og etablert navn i Norge de senere årene.

Vinen har en rik bouquet av modne solbær, bjørnebær, vanilje og røyk. Smaken er fyldig og rik, med bløte, avrundede tanniner. Vi kan glede oss over en moden, søtlig frukttone med tydelig preg av fat og røyk i ettersmaken.

Til vår helgrillede rett er vinen en meget god match. Den rike stilen fungerer flott sammen med det smaksrike garnityret. Samtidig finner det tydelige preget av røyk og fat i vinen en harmonisk gjenklang i det grillede, røkte kjøttet. Totalinntrykket blir rustikt og behagelig, slik et sommerlig grillmåltid skal være.

Les også: Dette gjør fylla med kroppen din

Grillmat med lite karbohydrater og mye kjærlighet

Vin på tilbud

Finn flere deilige sommeroppskrifter