Skredet krevde to liv

Artikkelen fortsetter under annonsen

To mistet livet etter et snøskred ved Eikedalen skisenter i Hordaland fredag ettermiddag. En person er skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag kveld døde ytterligere en person etter skadene vedkommende pådro seg ved skredet ved Eikedalen skisenter i Hordaland.

Dermed er to personer omkommet etter ulykken. En person ligger fremdeles skadd på Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

En 38 år gammel mann er lettere skadd og ligger til observasjon.

Utenfor løypa

Det var tre menn i 30-års alderen som ble tatt av snøskredet ved Eikedalen skisenter fredag ettermiddag, opplyser Kvalvik.

Les også: To savnet etter snøskred

En mann ble funnet ved 15.30-tiden, opplyser Hovedredningssentralen (HRS) på Sola. Han ble brakt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen i luftambulanse.

De to andre ble funnet ved rasstedet rundt et kvarter senere og ble tatt hånd om av medisinsk personell på stedet før de ble sendt til sykehus.

– Skredet skjedde utenfor løypene, i et fjellparti som skisenteret fraråder å bruke til skiaktiviteter, sier lensmannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lavinehunder

HRS fikk meldingen om snøskredet ved skisenteret i Samnanger kommune klokken 14.15 fredag ettermiddag. Da ble det meldt at fire personer var observert tatt av skredet. Senere viste det seg at fem personer var på stedet da raset gikk.

To personer kom seg uskadd fra ulykken mens tre personer ble tatt av snømassene, opplyser Kvalvik.

Massive ressurser ble satt inn i letingen etter de savnede fredag ettermiddag. To luftambulanser og et redningshelikopter med lavinehunder om bord deltok i søket.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Røde Kors og diverse politipatruljer ble innkalt. Også Bergen brannvesens alpine redningsgruppe samt brannmannskaper fra nabokommunene i Hardanger rykket ut.

Stor rasfare

Ifølge lensmann Terje Kvalvik er skredet omkring 100 ganger 150 meter stort.

– At det er dypt, vanskeliggjør letearbeidet. Jeg vil anslå at cirka 40 mannskaper er inne i skredområdet og søker. I tillegg er to hunder inne, sa Kvalvik til bt.no mens leteaksjonen fortsatt pågikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eikedalen skisenter ligger ved inngangen til Kvamskogen, cirka 55 kilometer fra Bergen sentrum.

Raset gikk ovenfor Setertrekket som ligger innerst i dalen, opplyser Frode Laupsa ved Eikedalen skisenter til bt.no. Skisenteret sendte straks en egen skipatrulje til stedet hvor skredet gikk, forteller han.

HRS ber folk som skal ut på ski om å være forsiktige.

– Jeg vil gjerne få rette en vennlig pekefinger til folk flest og gjøre oppmerksom på at det er stor rasfare i fjellet i helgen, sier Bang-Andersen i HRS.