Test: Lenovo Ideapad U260

Lenovo Ideapad U260
Lenovo Ideapad U260
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med lekkert design og liten størrelse sjarmerte U260 oss i senk!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Se også
Oversikt PC-tester
Dette er de siste PC-testene som er gjort det siste halve året, blant de viktigste PC-testerne i norske medier.

Lenovo har flere ganger bevist at de kan lage datamaskiner som ikke bare appellerer til forretningsmennesker og bedrifter. I serien Ideapad, rettet mot «mannen i gata» har vi allerede testet blant annet B560 , U160 og Z560.

Dagens testprodukt heter Lenovo Ideapad U260, hvor brukervennlighet og design har vært i fokus! Vi har vært så heldige at vi har fått testet det første eksemplaret av denne maskinen i Norge.

I en liten presentasjonsvideo av U260 blir vi fortalt av sjefsdesigneren til Lenovo at maskinens utforming er inspirert av en lukket bok. Materialvalg som en magnesium-legering i rammen, matt glass over touchpaden og kunstig lær på håndleddstøtten skal gi en solid følelse av kvalitet og eksklusivitet.

Når det gjelder maskinvaren er det ganske friske saker Lenovo har fått plass til i denne 12,5 tommeren, følgende satt i vår testutgave:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesifikasjoner

Maskinvare

Prosessor

Intel Core i5-470UM (ULV) m/Turbo Boost (1,33 - 1,86 GHz, 3 MB cache)

Minne

4 GB DDR3 RAM (1333 MHz)

Harddisk

320 GB 5400rpm

Skjermkort

Integrert i prosessor (Intel HD)

Brikkesett

Intel QS57 Express Chipset

Skjerm

12,5 tommer1366 x 768 piksler oppløsningMatt overflate

Optisk enhet

Ingen

Trådløs tilkobling

802.11b/g/n WiFiBluetooth

Batteri

Innebygd, yter 40 Wh

Annet

Operativsystem

Windows 7 Home Premium

Størrelse

1,5 kg tung1,8 cm tykk

Pris

Veiledende 7399 kr

Vi har testet denne maskinen opp mot to andre bærbare fra Lenovo, nemlig Lenovo Ideapad U160 med liknende maskinvare, og den kraftigere Lenovo Ideapad Z560, for å se hvordan U260 yter sammenliknet med en ordinær 15 tommer.

Les mer fra testen:

I bruk

Programvare og ytelse

Konklusjon

Lenovo leverer med Ideapad U260 et produkt vi egentlig aldri hadde trodd skulle rulle ut av de kinesiske fabrikkdørene, en designmaskin. U260 skal likne på en bok på utsiden, og gi en eksklusiv følelse under bruk ved materialer som kunstig lær og glass.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ytelsesmessig holder U260 absolutt mål, såfremt man ikke har store planer om å spille litt krevende spill, eller drive med tung bilde- og videoredigering. Til hverdagslig bruk er prosessoren rask nok, og minnet stort nok for de aller fleste.

Det mest positive vi kan si om U260 er at maskinen er veldig designmessig gjennomført, og rett og slett oser av luksus. Byggkvaliteten er på topp, skjermen er god, og med et passe seigt batteri bør moroa vare lenge!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når vi skal sette fingeren på noe negativt må det bli at maskinen blir litt i varmeste laget, bråker mer enn vi liker under lett bruk, og har få tilkoblinger. Til denne prisen synes vi også det burde være mulig å spille litt en gang i blant, men den gang ei.

Med Lenovo Ideapad U260 får man et lekkert stykke maskinvare, men det koster å være kar! Pengene går derimot ikke bare bort i design, kvaliteten på U260 er også helt i toppklassen. Men når det gjelder «bang for the buck» svikter Lenovo litt, og får derfor ikke et anbefaltstempel av oss.

I testperioden rakk vi å bli glad i denne designmaskinen fra Lenovo, som er verdt en kikk for de som liker å snu hoder på forbipasserende. Vi vil forhåpentligvis få se mer slikt eyecandy fra Lenovo i fremtiden!


+
Stilig design
+ God konstruksjonskvalitet
+ Bra batteritid


-
Litt varm
- Overivrig vifte
- Få tilkoblinger

Les flere nyheter her