Reddet Real etter Pippo-show

Filippo Inzaghi scoret to mål for Milan i kveldens Champions League-møte med Real Madri. Det holdt til 2-2. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN

37-år gamle Inzaghi kom fra benken og scoret to for Milan – men Real Madrid svarte i overtidsthriller.

Champions League onsdag, fjerde runde:

Basel (Sveits) – Roma (Italia) 2-3 (0-2)

Mål: 0-1 Jeremy Menez (16), 0-2 Francesco Totti (str. 25), 1-2 Alexander Frei (69), 1-3 Leandro Greco (76), 2-3 Xherdan Shaqiri (83).

Rødt kort: Valentin Stocker (90), Basel.

John Arne Riise spilte hele kampen for Roma.

- - -

Cluj (Romania) – Bayern München (Tyskland) 0-4 (0-2)

Mål: 0-1 Mario Gomez (12), 0-2 Gomez (24), 0-3 Gomes (71), 0-4 Thomas Müller (90).

9500 tilskuere.

Gruppe F:

Chelsea (England) – Spartak Moskva (Russland) 4-1 (0-0)

Mål: 1-0 Nicolas Anelka (49), 2-0 Didier Drogba (str. 62), 3-0 Ivanovic (66), 3-1 Nikita Bazjenkov (86), 4-1 Ivanovic (90).

40.477 tilskuere.

- - -

Zilina (Slovakia) – Marseille (Frankrike) 0-7 (0-4)

Mål: 0-1 Andre-Pierre Gignac (12), 0-2 Gignac (21), 0-3 Gabriel Heinze (24), 0-4 Loic Rèmy (36), 0-5 Lucho Gonzalez (52), 0-6 Gignacn (54), 0-7 Gonzalez (63).

8531 tilskuere.

Gruppe G:

Auxerre (Frankrike) – Ajax (Nederland) 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Frederic Sammaritano (9), 1-1 Toby Alderweireld (79), 2-1 Steeven Langil (84).

23.455 tilskuere.

- - -

Milan (Italia) – Real Madrid (Spania) 2-2 (0-1)

Mål: 0-1 Gonzalo Higuain (45), 1-1 Filippo Inzaghi (68), 2-1 Inzaghi (78), 2-2 Pedro Leon (90).

Gruppe H:

Partizan Beograd (Serbia) – Braga (Portugal) 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Moises (35).

- - -

Sjakhtar Donetsk (Ukraina) – Arsenal (England) 2-1 (2-1)

Mål: 0-1 Theo Walcott (10), 1-1 Dmitro Tsjigrinskij (28), 2-1 Eduardo da Silva (45).

48.765 tilskuere.

Spilt tirsdag:

Gruppe A: Tottenham (England) – Inter (Italia) 3-1 (1-0), Werder Bremen (Tyskland) – Twente (Nederland) 0-2 (0-0).

Gruppe B: Benfica (Portugal) – Lyon (Frankrike) 4-3 (3-0), Hapoel Tel Aviv (Israel) – Schalke (Tyskland) 0-0 (0-0).

Gruppe C: Bursaspor (Tyrkia) – Manchester U. (England) 0-3 (0-0), Valencia (Spania) – Rangers (Skottland) 3-0 (1-0).

Gruppe D: Rubin Kazan (Russland) – Panathinaikos (Hellas) 0-0, FC København (Danmark) – Barcelona (Spania) 1-1(1-1).

(NTB)

(ABC Nyheter): Milan–Real Madrid 2–2.

Før Real Madrids 2–0-seier over Milan for to uker siden, avslørte Real-boss José Mourinho hvilken Milan-angriper han helst ville slippe å møte.

Han valgte hverken Robinho, Ronaldinho eller Alexandre Pato, og han gjorde det neppe bare for moro skyld.

Filippo Inzaghi fylte 37 år i august – men som ordtaket sier: «én gang inkarnasjonen på en måltyv, alltid inkarnasjonen på en måltyv».

Da 60 minutter var spilt av returmøtet på San Siro i kveld, lignet Real Madrid ut som verdens beste lag. Så kom Inzaghi på banen.

I løpet av 20 minutter snudde veteranen 0–1 til 2–1, på sitt mest karakteristiske vis: Først ved å putte en retur på åpent mål, deretter ved å score alene med keeper fra soleklar offsideposisjon.

Men Real nektet å gi seg. Langt på overtid spolerte Pedro León festen for Inzaghi da han trillet inn utligningen.

– Det første målet deres kom da Pepe gled, og det andre var åpenbart offside. Men jeg vil ikke snakke om Pepe eller dommeren. Vi spilte veldig bra i kveld, og utligningen var fullt fortjent, konkluderer José Mourinho.

Fest, med Real i spissen

San Siro var dresset opp for mannekengoppvisning med det ypperste fra europeisk fotball.

Det var Champions League-historiens to mestvinnende klubber, en Cristiano Ronaldo i fenomenal målform, en Zlatan Ibrahimovic med noe å bevise – og en José Mourinho tilbake på gamlearenaen for første gang.

Best av alt?

Det levde, så til de vide grader, opp til forventningene.

At det kun sto 0–1 til pause, skyldtes ikke mangel på angrepsvilje, men på effektivitet – omgangen var en liten fotballfest.

Real styrte musikken fra start, med god kontroll bakover og sin Mourinho-stemplede kontringsgiftighet fremover.

Pepe kunne stanget inn ledermålet etter ti minutter, Ángel di María kunne kontret det inn etter tolv, men begge avsluttet utenfor.

Etter 20 minutter ble det enda et hakk farligere.

Gonzalo Higuaín avsluttet fra bakre stolpe, men på streken sto Andrea Pirlo og stanget unna. Ballen falt til di María, men igjen sto Pirlo i veien og avverget scoring.

Milan?

Jo, mens forsvaret beveget seg på bristepunktet, skapte offensiven to gedigne muligheter som en Zlatan Ibrahimovic i toppslag har for vane å score på. Da 23 minutter var spilt, kom svensken alene med Iker Casillas, på skrått hold, men spanjolen reddet glitrende. Da 37 minutter var spilt, kom han alene igjen, og avsluttet med en perfekt vektet lobb … utenfor.

Men Real – selv om hovedmannen Ronaldo tydeligst markerte seg med et horribelt forsøk på filming – var best. Da ledermålet kom rett før pause, kunne ingen protestere.

Di María spilte lekkert til Higuaín inne i feltet, Alessandro Nesta opphevet offside, Higuaín tok imot med sin første berøring og banket ballen utagbart i mål med den neste.

Inzaghi-show og dommertabbe

Scoringen virket å være alt Real trengte, i en sjansefattigere annen omgang kontrollerte de begivenhetene uten større problemer – helt til Inzaghis inntog. Da snudde alt.

Ibrahimovic lå bak 1–1 etter 67 minutter, returen fra svenskens frekke avslutning falt til spisskollegaen som scoret enkelt.

2–1 var en stygg dommertabbe.

Inzaghi lurte ikke offsidefellen, men han lurte assistentdommeren, og alene med Casillas gjorde han selvsagt ingen feil.

Men da kvelden så ut til å ende i Inzaghis tegn, da fire minutter var spilt av overtiden, dukket en annen innbytter opp og sørget for ro, orden og en smule rettferdighet.

Karim Benzema spilte fri Pedro León, som avsluttet mellom beina på Christian Abbiati.

Som Sir Alex Ferguson ville sagt: «Football, bloody hell.»

Scoringen betyr at Real Madrid praktisk talt er klar for åttedelsfinalen. Mourinhos menn leder gruppen med ti poeng, fem foran Milan og seks foran Ajax, når to runder gjenstår av gruppespillet.