Eto'o senket Spurs – tross Bales hat-trick

Tottenhams Gareth Bale scoret tre mål på én omgang mot Inter, og var nær ved å hente opp 0-4. Close, but no cigar. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE

Gareth Bale var nær ved å hente opp 0–4 på egen hånd mot Inter.

Champions League, tredje runde:

Gruppe A:

Inter (Italia) – Tottenham (England) 4-3 (4-0)

Mål: 1-0 Javier Zanetti (2), 2-0 Samuel Eto’o (str. 11), 3-0 Dejan Stankovic (14), 4-0 Eto’o (35), 4-1 Gareth Bale (52), 4-2 Bale (90), 4-3 Bale (90).

Rødt kort: Heurelho Gomes (8), Tottenham.

70.520 tilskuere.

- - -

Twente (Nederland) – Werder Bremen (Tyskland) 1-1 (0-0)

Mål: Theo Jansen (75), Marko Arnautovic (80).

24.000 tilskuere.

Gruppe B:

Lyon (Frankrike) – Benfica (Portugal) 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Jimmy Briand (21), 2-0 Lisandro Lopez (51).

Rødt kort: Nicolas Gaitan (43), Benfica.

39.427 tilskuere.

- - -

Schalke (Tyskland) – Hapoel Tel Aviv (Israel) 3-1 (1-0)

Mål: 1-0 Raul (3), 2-0 Raul (58), 3-0 José Manuel Jurado (68), 3-1 Etey Shechter (90).

51.230 tilskuere.

Gruppe C:

Manchester U. (England) – Bursaspor (Tyrkia) 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Nani (8).

72.610 tilskuere.

- - -

Rangers (Skottland) – Valencia (Spania) 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Maurice Edu (34), 1-1 Edu (selvmål 46).

40.000 tilskuere.

Gruppe D:

Barcelona (Spania) – FC København (Danmark) 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Lionel Messi (19), 2-0 Messi (90).

93.450 tilskuere.

- - -

Panathinaikos (Hellas) – Rubin Kazan (Russland) 0-0

65.821 tilskuere.

Spilt onsdag:

Gruppe E: Bayern München (Tyskland) – Cluj (Romania) 3-2 (2-1), Roma (Italia) – Basel (Sveits) 1-3 (1-2)

Gruppe F: Spartak Moskva (Russland) – Chelsea (England) 0-2 (0-2), Marseille (Frankrike) – Zilina (Slovakia) 1-0 (0-0)

Gruppe G: Ajax (Nederland) – Auxerre (Frankrike) 2-1 (2-0), Real Madrid (Spania) – Milan (Italia) 2-0 (2-0).

Gruppe H: Arsenal (England) – Sjakhtar Donetsk (Ukraina) 5-1 (2-0), Braga (Portugal) – Partizan Beograd (Serbia) 2-0 (1-0).

(NTB)

(ABC Nyheter): Inter–Tottenham 4–3.

Tottenham hadde fått smaken på Champions League, de hadde fått en fin åpning med fire poeng på to kamper.

Så møtte de opp på Giuseppe Meazza, steppet opp mot den regjerende mesteren – og fikk en pinefull leksjon om hva verdens gjeveste klubbturnering egentlig handler om.

Angriper man en gjennomsnittskamp i Champions League med passivitet, er man i trøbbel.

Gjør man det mot Samuel Eto’o og en Inter-utgave som sprudler av scoringslyst, utsetter man seg for fotballtortur.

Eto’o scoret to mål og la to målgivende pasninger i løpet av de første 35 minuttene, og befestet posisjonen som den skarpeste midtspissen i Fotball-Europa for tiden.

Det sto 4–0 til pause.

Resten handlet om Gareth Bale og en oppvisning som selv ikke de mest optimistiske tilhengerne kunne håpet på. Waliseren satte inn tre mål i annen omgang – og hadde han fått noen minutter til, ville han sannsynligvis satt inn et fjerde.

Den gang ei.

Inter–Gareth Bale 4–3.

Sjokkåpning og rekordmål

– En stor skuffelse. Vi startet slurvete, og måtte betale prisen for det, sier hat-trick-mannen etter kampen.

Og jo. Fasit etter et kvarters spill på Giuseppe Meazza: 3–0 til Inter, utvisning på Spurs-keeper Heurelho Gomes.

Javier Zanetti scoret allerede etter 68 sekunder, etter lekre kombinasjoner med Eto’o og den storspillende 18-åringen Philippe Coutinho, og ble dermed tidenes eldste målscorer i Champions League.

Så viste Wesley Sneijder hvorfor han er en het kandidat til å vinne Gullballen som årets spiller i verden.

Med en fantastisk gjennombruddspasning spilte han fri Jonathan Biabiany, som skar inn fra høyre og vippet ballen over Gomes. Tottenham-keeperen felte kantspilleren, og dommeren hadde en enkel avgjørelse.

Straffespark, rødt kort.

Keeperreserve Carlo Cudicini valgte riktig hjørne på skuddet fra Eto’o, men var aldri i nærheten av å ta det.

Spurs-marerittet fortsatte etter 14 minutter, da Dejan Stankovic – etter rundt regnet 50 Inter-trekk og veggspill med Eto’o – klinisk dunket inn 3–0. Og etter 35 minutter, da Eto’o løp inn nummer fire.

Scoringen var enda et kapittel i fortellingen om kamerunerens høst, som har gjenetablert ham som Europas målkonge.

Han er toppscorer i Serie A med syv på syv kamper.

Og nå i Champions League, etter tre runder, med seks.

– Bale er ikke til salgs

Hadde det ikke vært for at Gareth Bale var i rekordhumør, ville han tatt patent på overskriftene også.

– Bale er en god spiller, men la oss snakke om kampen, sier Inter-manager Rafa Benítez ifølge Football Italia.

– Jeg er selvsagt tilfreds med at vi vant, men det negative er at vi mistet intensiteten etter pause.

– Vi må lære å kontrollere kamper bedre, vi kan ikke avslutte slik. Når man spiller elleve mot ti, handler alt om mentaliteten. Jeg håper denne konsentrasjonssvikten kan lære Inter en lekse.

Mens Inter takket for maten ved pause, sveivet Gareth Bale seg i gang etter 52 minutter.

Han tok med seg ballen fra langt inne på vertenes halvdel, løp fra forsvarerne og klistret ballen i det lengste hjørnet.

– Han er rask, sier Benítez, som skal være interessert i 21-åringen.

– Han er ikke til salgs, sier Tottenham-manager Harry Redknapp, som i pausen ga spillerne sine beskjed om å spille for stoltheten.

I selskap med Ronaldo

Gareth Bale spilte for stoltheten, for supporterne og for alle som liker masseproduksjon av kliniske avslutninger.

De to siste scoringene var nesten identiske med den første. Dessverre for Spurs kom begge rett før slutt, for sent til å sette skrekk i Inter.

Men de gjorde ham til den andre spilleren med Champions League-hat-trick for et tapende lag, etter Ronaldo for Real Madrid i 2003.

Og de beviste for Tottenham at de har et og annet i Champions League å gjøre, to uker før returmøtet på White Hart Lane.

– Det blir en vanskelig kamp, vi må være forsiktige. Men vi skal vise at det virkelige Inter er det du så i første omgang, sier Rafa Benítez.

Laget hans topper nå gruppen med syv poeng, tre flere enn Harry Redknapps menn og fem foran Twente og Werder Bremen.