Nikket og bukket for cupspillplass

Uruguays Luis Suarez gjør 1-0 mot Mexico i fotball-VM. Foto: REUTERS/SCANPIX.

Et frekt og presist hodestøt sendte Uruguay videre til cupspillet i fotball-VM. Mexico slapp med skrekken etter 0-1-tapet og er også videre.

Både Uruguay og Mexico ville ha vært videre i mesterskapet med uavgjort, men det var ingen av lagene interessert i å spille for.

Laget som ble nummer to i gruppen (altså Mexico) vil høyst trolig møte Argentina i åttedelsfinalen, og frykten for å møte dem overvant tydeligvis fristelsen for å gå for uavgjort.

Kampen i Rustenburg ble fartsfylt og underholdende. De første 45 minuttene gikk unna i et friskt tempo, og begge lag skapte målsjanser på løpende bånd.

Mexico var nærmest i det 22. minutt da Andres Guardado sendte i vei et fryktinngytende langskudd med strak vrist fra rundt 30 meter. Skuddet smalt som så ofte før tidligere i mesterskapet, i tverrliggeren. Ballen ble slått i bakken, men ikke nok ned til at den kom over streken.

Frekt

Mexico var det mest spillende laget, og kom seg også til flest sjanser. Men Uruguay er et godt organisert lag, spillerne er hardtarbeidende og ikke minst er de kontringsvillige. Laget er et kollektiv som står opp og kjemper for hverandre.

Det ga utslag da kampens eneste scoring kom etter 43 spilte minutter. Diego Forlan fikk ballen på midten og slo den rett ut til Edinson Cavani ute på høyrekanten. Han sendte et skummelt innlegg i retning av Luis Suarez på bakre stolpe, og den 23 år gamle Ajax-spissen headet den kontant og presist i mål bak en sjanseløs Oscar Perez i Mexicos mål.

Prøvde

Uruguays kaptein Diego Lugano var nær på en ny heading ni minutter ut i 2. omgang, men denne gangen var Perez på rett plass.

Mexico sendte flere folk framover i siste del av 2. omgang, uten at ofte ble virkelig farlig.

Kampen ebbet ut med 1-0, og dermed gikk Mexico videre fra gruppespillet uten å slippe inn mål. Det er en sterk prestasjon. Laget er bunnsolid defensivt.

Sør-Afrika slo Frankrike 2-1 i den siste poeng og kom opp på samme fire poeng som Mexico, men for første gang i VMs 80-årige historie er vertslandet ute av et VM før cupspillet er kommet i gang. (©NTB)