Lieungh går fra Aker Solutions

Simen Lieung (foto: Scanpix).
Simen Lieung (foto: Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg syns det er leit at jeg ikke blir med videre, sier Simen Lieungh - som går på dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg ber om respekt for at jeg ikke går nærmere inn på årsaken til min avgang. Dette er en sak mellom styret og meg, og en gjensidig erkjennelse som har utviklet seg over tid, snarere enn enkeltforhold knyttet til selskapets drift eller prosjekter. Jeg syns det er leit at jeg ikke blir med videre, men ser frem til å følge resultatene av det vi har startet, selv om det nå blir fra utsiden, sier Lieungh.

Aker Solutions tapte nylig en kjempekontrakt med Petrobras. Like etter nyttår tapte de kampen om å delta i Goliatutbyggingen.

Simen Lieungh har arbeidet 22 år i Aker Solutions. Han har gått gradene i selskapet fra sivilingeniør innen prosjektstyring, via prosjektdirektør og konserndirektør til konsernsjef. Han ble toppsjef i januar 2008 da Martinus Brandal gikk av.

Her kan du se Simen Lieunghs roller og relasjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Borge fungerer
Finansdirektør Leif H. Borge vil fungere som daglig leder i Aker Solutions ASA inntil Lieunghs etterfølger er på plass. I samme periode vil Øyvind Eriksen være arbeidende styreleder og i kraft av dette ivareta konsernsjeffunksjoner.

Lieungh fratrer etter avtale med styret med virkning fra i dag. Styret går nå i gang med å finne hans etterfølger, og er innstilt på at dette arbeidet kan ta tid.

Solid sluttpakke
- Aker Solutions har utviklet seg positivt under Lieunghs ledelse. Til tross for enkelte utfordrende prosjekter har selskapet levert rekordresultater og ordresituasjonen er god. Leif Borge og jeg skal sammen holde stø kurs i påvente av at ny konsernsjef kommer på plass. Det er ingen endring i strategisk retning, sier Øyvind Eriksen i en børsmelding.

I henhold til sluttavtalen vil Lieungh motta lønn i oppsigelsestiden på 6 måneder og deretter etterlønn i ytterligere 14 måneder. Hans årslønn er 4,5 millioner kroner.

Les også:
Aker Solutions tapte gigantkontrakt

Sterke tall fra Aker Solutions

God kursutvikling

Aker Solutions-aksjen (AKSO) faller 2,73 prosent til 90,70 kroner.

Aksjen har steget drøyt 19 prosent siden nyttår. I samme periode har hovedindeksen på Oslo Børs falt drøyt 1 prosent.