Innrømmer å ha drept Faiza

Innrømmer å ha drept Faiza
Innrømmer å ha drept Faiza
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siktede 25-åringen har erkjent i sin politiforklaring å ha drept Faiza Ashraf.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

BÆRUM (ABC Nyheter): Politiet opplyste torsdag på en pressekonferanse at Faiza Ashraf (26) er funnet drept.

- Faiza Ashraf er funnet drept i et turområde i Solli i Asker, opplyser kriminalsjef Nina Bjørlo ved Asker og Bærum politidistrikt på pressekonferansen.

Se video: Her ble Faiza funnet

- Den siktede 25-åringen har i sin politiforklaring erkjent å ha bortført henne og drept henne. Han ga informasjon som førte frem til at politiet fant henne, opplyser Bjørlo.

Faiza forsvant morgenen 3. februar fra en bussholdeplass rett ved sitt hjem på Høvik i Bærum rett.

Se utdrag fra politiets pressekonferanse her.

- Hun ble drept samme dag, ifølge opplysninger 25-åringen har gitt i sin forklaring. Obduksjonsrapporten vil kunne stadfeste tidspunktet, opplyser Bjørlo.

Bjørlo vil imidlertid ikke gå noe nærmere inn på motivet. Siktelsen av den 25 år gamle mannen er nå utvidet til overlagt drap.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg har hatt en samtale med familien nå i morgentimene omkring det som nå har blitt kjent. Det er vanskelig å beskrive med ord hvordan denne familien har opplevd de siste tre ukene og den forferdelige meldingen de har fått i natt, sier familiens advokat Harald Stabell på pressekonferansen.

Faiza Ashraf fringe politiet fra bagasjerommet og ga et signalement på gjerningsmannen. Kort tid etter ble en 25 år gammel mann pågrepet. Hans utseende stemte overens med det signalementet Faiza hadde gitt til politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ashraf navnga også en 28 år gammel norskpakistaner som også ble pågrepet og siktet like etter. Hans siktelse er nå utvidet til medvirkning til drap. Politiet mener at 28-åringen har bestilt drapet. Selv nekter han for å ha en befatning med saken.

I går kom det fram at krimteknikere har funnet fotspor i forbindelse med forsvinningen. Disse sporene skal ifølge budstikka.no stamme fra samme skotype som 25-åringen har.

I ukene etter forsvinningen har politiet gjennomført tildels omfattende leting etter den forsvunne 26-åringen. Blant annet har man gjennomsøkt en rekke hytter i Asker, men foreløpig har ikke letingen gitt noen resultater.