Alvorlig skadet i ulykke

SKADET: Raphael Poiree pådro seg ryggskader i en ATV-ulykke. (Foto: Scanpix).
SKADET: Raphael Poiree pådro seg ryggskader i en ATV-ulykke. (Foto: Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDen tidligere skiskytterstjernen Raphael Poiree pådro seg ryggskader i en ATV-ulykke i Hordaland mandag. Haukeland universitetssjukehus opplyser at han er alvorlig skadd.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Franskmannen, som er en av de mestvinnende skiskytterne på 2000-tallet, veltet da han var ute og kjørte med en firhjuling, såkalt ATV, hjemme i Eikelandsosen i Hordaland mandag.

Raphael Poiree er gift med den tidligere norske skiskytterstjernen Liv Grete Skjelbreid Poiree.

Han ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus der han er blitt operert en gang. Onsdag ettermiddag betegnes skadene som alvorlige, mens tilstanden er stabil, opplyste sykehuset til NTB.

– Han er operert en gang allerede og skal opereres igjen. Vi får håpe det går bra med ham. Jeg har snakket med ham, sa Per-Arne Botnan, idrettssjef i skiskyting, til NTB.

– Må vente

Raphael Poirees mor opplyste til det franske nyhetsbyrået AFP at sønnen skulle opereres igjen senere onsdag. Senere sa en nær venn av familien at operasjonen var utsatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg snakket med Liv i ett-tiden, og hun sa at det ikke blir operasjon med det første. Legene avventer situasjonen fra time til time. Hevelsen må gå ned før de opererer igjen, sa Olivier Gonon til AFP.

– Han er tøff, men det har vært en påkjenning, og han er trøtt, la han til.

Gonon sa at Poiree kan bevege armer og bein.

En annen venn, Simon Fourcade, sa at Poiree hadde kjørt i lav hastighet sammen med en av døtrene da forhjulene kjørte seg fast i en snøfonn og kjøretøyet veltet over ham.

Franskmannen la opp som aktiv skiskytter i 2007. Han er inne i det norske trenerteamet, med ansvar for juniorkvinnene.

Viser til sykehuset

Familien ønsker ikke å kommentere saken foreløpig og henviser til meldinger fra sykehuset. Ved Haukeland universitetssjukehus fikk NTB tidlig mandag kveld opplyst at man bare en gang i døgnet vil gi melding om Poirees tilstand.

Skiskytteren gikk inn til 44 verdenscupseirer med børsa på ryggen. Fire ganger vant han verdenscupen sammenlagt. I tillegg tok han ett OL-sølv og to bronsemedaljer.

Sammen med Liv Grete Skjelbreid Poiree har han tre døtre, Emma (6), Anna (2) og Lena (1). (©NTB)