Hjertevarm utroskap

Hjertevarm utroskap
Hjertevarm utroskap
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p«It's complicated» er noe så sjeldent som en hjertevarm komedie om livet alene etter en skilsmisse og etter at barna har forlatt redet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I «It's complicated» møter vi et tidligere ektepar, ti år etter at han (Alec Baldwin) var utro og slo seg til ro med en yngre kvinne. Hun (Meryl Streep) har i tiden etter skilsmissen levd alene med sine tre barn. Sårene etter den opprivende skilsmissen er ikke lenger fullt så åpne og blodige, og det er først nå mulig for det tidligere ekteparet å nærme seg hverandre igjen. Og det er nettopp det de gjør. Streeps rollefigur blir plutselig «den andre kvinnen» - elskerinnen til sin utro eksmann.

Hverdagskomedie

Det er ingen tvil om at Meryl Streep har en unik evne til å gjøre sine motspillere bedre. Det er som om hennes varme og tilstedeværelse i spillet smitter over på de andre. At hun er nominert til en Golden Globe for denne filmen er ikke uten grunn. Motspillerne virker mer avslappet og ekte i samspill med henne. Skuespillere som Steve Martin og Alec Baldwin, som gjerne har det med å bli heseblesende intense i komedier, er i «It's complicated» så rolig og avdempet som man sjelden har sett dem før. Roen og ektheten gjør at hverdagskomikken denne filmen bæres oppe av fungerer så godt. Komikken i filmen ligger nemlig i hverdagskomplikasjoner det er vanskelig å ikke kjenne seg igjen i. I motsetning til komedier der humoren ligger i et sammensurium av usannsynlige tilfeldigheter, er det med få unntak, realistiske komiske situasjoner vi får bivåne i «It's complicated».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Treffer bredt

Selv om «It's complicated» handler om godt voksne mennesker, er dette en film som sannsynligvis vil glede også yngre så vel som eldre. Ensomhet, søken etter tilhørighet og gleden over å få være barnslig er noe alle kan relatere seg til.

Med en så herlig, hverdagslig avslappet film som dette er jeg villig til å se igjennom fingrene at historien er litt forutsigbar og at enkelte scener er litt klissete. Dette er en «feel good»-film som virkelig kan varme i vinterkulda.

Les flere anmeldelser av julefilmene her.