ABC Nyheter ser på idrettsåret 2009Årets lag 2009

THE DOUBLE: Røa vant både Toppserien og cupen, og kvalifiserte seg for kvartfinalen i Champions League. Det er årets sterkeste lagprestasjon, mener vi. Foto: Scanpix
THE DOUBLE: Røa vant både Toppserien og cupen, og kvalifiserte seg for kvartfinalen i Champions League. Det er årets sterkeste lagprestasjon, mener vi. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pFlere lag har gjennomført et strålende idrettsår 2009. ABC Nyheter kårer de beste norske lagene i året som er gått.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

OSLO (ABC Nyheter): I idrettsåret 2009 stod en rekke norske lag for prestasjoner som sent, eller aldri, vil bli glemt.

Året inneholdt blant annet kvalifisering til fotball-VM 2010, håndball-VM for herrer, samt VM i skiskyting og nordiske grener på ski. Mange norske lag gjorde det meget skarpt, både nasjonalt og internasjonalt, og ABC Nyheter kårer her de fem beste.

Mange lag hadde nok fortjent en plass på lista. Aalesund gjennomførte en strålende cupfinale mot erkerival Molde, men det er bare plass til fem stykker.

Disse kollektivene mener ABC Nyheter stod for de sterkeste prestasjonene i idrettsåret 2009.

Les også: Årets idrettsutøver 2009

5. Kvinnelandslaget i fotball

De norske jentene tapte den ene kampen etter den andre i sesongstarten og svært få levnet laget store muligheter under EM i Finland i september. Laget tapte også åpningskampen mot Tyskland med hele 0-4, men reiste seg senere i gruppespillet og karret seg videre til en kvartfinale. Våre svenske naboer ble slått 3-1 og Bjarne Berntsens mannskap skulle ut i semifinale mot Tyskland. Birgit Prinz og co ble for sterke, men Ingvild Stensland og resten av den norske troppen kunne reise hjem med en sterk bronsemedalje. En sterk prestasjon av et nederlagsdømt norsk mannskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

4. Herrelandslaget i langrenn

De norske langrennsgutta, med Petter Northug jr. i spissen, gjorde nærmest rent bord under sesongen i fjor. Laget vant verdenscupen i stafett og hentet hjem gullmedaljen i ski-VM i Liberec. På siste etappe knuste Northug jr. tyske Teichmann på oppløpet og tok med det én av sin tre gull under mesterskapet. I verdenscupen sammenlagt kapret Northug andreplassen sammenlagt mens Ola Vigen Hattestad havnet på plassen bak.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

3. Rosenborg BK

Rosenborg festet igjen jerngrepet om den norske eliteserien i fotball. Trønderne vant serien overlegent foran Molde og fjorårets mester, Jan Jönssons Stabæk. Svenske Erik Hamrén styret skuta med sikker hånd og Rosenborg vant med hele 13 poeng ned til Kjell Jonevrets MFK. Trønderne hadde også årets toppscorer i laget, den svenske måltyven Rade Prica.

Artikkelen fortsetter under annonsen

2. Herrelandslaget i skiskyting

Med Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen i spissen kjørte de norske gutta over resten av verdenseliten i skiskyting. Bjørndalen vant verdenscupen i sprint og jaktstart. Han vant også verdenscupen sammenlagt med over 200 poeng ned til nestemann på lista, polske Tomasz Sikora. Emil Hegle Svendsen ble nummer to i jaktstartcupen, tre i sprintcupen og tre i den sammenlagte verdenscupen.

Laget ble nummer to i den sammenlagte verdenscupen for lag, men hentet hjem gullet under VM i sørkoreanske Pyeongchang. På sprinten tok de norske gutta storeslem og tok de fire første plassene på resultatlisten.

1. Røas damelag

Røas damelag i fotball gjennomførte en strålende sesong hvor både serie- og cupgull ble fasiten. Lene Mykjåland og co vant serien med tre poengs margin ned til Stabæk, mens det i cupfinalen ble 1-0 over Team Strømmen. Oslo-laget har også kvalifisert seg til kvartfinalen i Champions League etter å ha slått ut blant annet det sterke engelske laget Everton. ABC Nyheter mener Røas prestasjon ved å vinne «the double» i norsk kvinnefotball er 2009s sterkeste prestasjon av et lag.

Hvilke lag mener du burde vært med på listen? - skriv en kommentar i feltet under.