Frp krever refs av UDI-direktøren

rps innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen. Foto: Scanpix
rps innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pFremskrittspartiet krever at justisministeren gir direktør Ida Børresen i Utlendingsdirektoratet (UDI) en kraftig korreks for uttalelsene om å la avviste asylsøkere få oppholdstillatelse.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var i Dagsavisen torsdag at Børresen kom med forslag om å gi avviste asylsøkere og ufaglærte innvandrere utenfor EØS-området oppholdstillatelse.

Frps innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen, sier at dette er i strid med den politikken Stortinget har vedtatt.

– Det er fullstendig uakseptabelt at UDI-direktøren kommer med politiske utspill. Dersom hennes forslag blir gjennomført, vil det ha dramatiske konsekvenser for norsk innvandringspolitikk, sier han.

Han mener at forslaget reiser spørsmål om Børresens faglige styring av UDI. Amundsen ber derfor justisminister Knut Storberget (Ap) kalle Børresen inn på teppet og gi henne en skriftlig korreks, samtidig som han avviser forslaget fra UDI-direktøren.

Dersom UDI-direktøren går ut mot den vedtatte politikken nok en gang, mener Amundsen at statsråden ikke han noen annen mulighet enn å gi henne avskjed. (©NTB)