Arve og Gisle dro til Las Vegas – og realiserte bildrømmen!

VIDEO: Se klipp fra prøvekjøringen her.

– Det er helt klart verdt pengene!

Vi er hos Royalty Exotic Cars like utenfor "stripa" i Las Vegas. Utenfor lokalene står superbilene linet opp på rekke og rad. Lamborghini, Ferrari, McLaren og mye annet snadder.

De er ikke til salgs. Her snakker vi utleie. En langt rimeligere måte å realisere drømmebilen på. Her kan du i alle fall få en smakebit av livet som millionær.

Arve Brekkhus og Gisle Brensdal har tatt turen over "dammen" – og nå står de fulle av forventning foran inngangsdøra.

Innenfor dørene blir vi møtt av enda flere eksotiske biler: To Lamborghini Murciélago, en Ferrari California og en gammel og helt spesiell Ford Mustang, blant annet.

Her er det mye å velge mellom, om du er bilentusiast.

Prisen avhenger av hvilken bil du velger – og hvor mye du punger ut i forsikring. Akkurat det siste kan være smart å ta med i regnestykket. Det finnes det mange eksempel på.

Ingen tvil om hva du kan få tak i her. Royalty Exotic Cars er en av de mer seriøse aktørene på utleie av biler i Las Vegas.

Wall of shame

Den ene veggen i lokalet har fått navnet "wall of shame". Her henger det bilder av noe som tilsynelatende var superbiler på et tidspunkt, men som nå er redusert til en skraphaug, vrak eller en haug med aske. Det skjærer i hjertet å se hvordan de flotte superbilene har blitt ødelagt.

Men kan bli nervøs av mindre. Og det er kanskje også hensikten med å henge opp disse bildene: Husk at dette kan gå helt galt, om du er uforsiktig.

Både Arve og Gisle signerer på en forsikring som inkluderer alt fra kosmetiske merker på fangere og felger – til større uhell.

At disse bilene blir kjørt hardt, er det ingen tvil om. Arve skulle egentlig hatt en Lamborghini Aventador Roadster, mens Gisle hadde bestilt en McLaren 650 Spider. Like før ankomst får begge to beskjed om at bilene de skulle hatt, er på verksted. Begge med ødelagte girkasser.

Til skrekk og advarsel. Noen ganger går det rett og slett helt galt. Wall of shame er ikke et sted du har lyst til å havne på ...

Udyret

Det var egentlig like greit, for nå er de nemlig oppgradert. Gisle får storebroren til bilen han egentlig skulle ha, nemlig McLaren 720S.

Arve får en blodtrimmet Lamborghini Huracan. Det er riktignok en mindre modell en Aventador. Men med tuning har denne bilen fått 1.000 hk – og en oppgitt 0-100 km/t-tid på 2,2 sekunder!

Arve og Gisle setter seg inn i forsikringsavtalen som følger bilene deres.

La oss sette det tallet i perspektiv. Det er altså raskere enn alt du får kjøpt av Teslaer – og det raskere enn selveste Bugatti Chiron og Ferrari LeFerrari bruker på samme øvelse.

Vi kan si det på en annen måte: Det finnes knapt en bil i verden som holder følge med denne ut av lyskrysset.

Nå skal Arve disponere den i fire timer!

Lamborghini Countach: Noen drømmer blir aldri rimelige

Finnes det en mer perfekt farge på en McLaren 720S? Vi synes ikke det ... Foto: broom.no
Finnes det en mer perfekt farge på en McLaren 720S? Vi synes ikke det ... Foto: broom.no

God erfaring

Dette er fjerde gang Arve leier bil i Las Vegas.

– Vi sjekket litt ulike sider på nettet – men disse er de mest profesjonelle så langt. De kan anbefales, og har mange fine biler.

– Er du ikke redd for at det skal skje noe?

– Man vil alltid være nervøs for at noe skal skje. Men utleier gikk over bilene med oss før utlevering. Det var en grundig gjennomgang – og det ga en trygghet for at man i alle fall ikke risikerte å få «ansvaret» for gamle feil og mangler. Det økte inntrykket av seriøsitet fra utleiers side. Jeg var faktisk mer nervøs før jeg kom, enn jeg er nå.

Skal du kjøpe en av disse bilene, slik de er satt opp her, er det godt over millionen for begge to. Leier du, slipper du naturligvis langt billigere unna. Lamborghinien kostet 1.450 dollar, mens McLaren kostet 1.050 dollar. Da har man bilen i fire timer. Begge deler er inkludert forsikringer.

Kjørte av veien i 312 km/t – så ble bilen lagt ut for salg

Finnes det en mer perfekt farge på en McLaren 720S? Vi synes ikke det ...

Skjønnheten

Om den helsvarte Huracanen er beistet (og det ER den virkelig!) – så er McLaren 720S skjønnheten. Særlig i en dyp oransje metallikk-lakk. Den virkelig oser eleganse der den ruller rundt.

Denne skjønnheten kan altså være særdeles brutal. Her skal du være ytterst forsiktig med å slå av ESP-en, for å si det sånn.

Mens Huracanen har firehjulsdrift, noe som er høyst nødvendig, har McLaren bakhjulsdrift. Her gjelder det å porsjonere kreftene, hvis en skal ha noen som helst sjanse for å unngå hjulspinn.

Les vår test av Lamborghini Huracan her

Bakfra ser Huracanen akkurat så sinna og ekstrem ut som den faktisk er. Den flekker rett og slett ræv til de som kjører bak ...

Brutalt lydbilde

Bakfra ser Huracanen akkurat så sinna og ekstrem ut som den faktisk er. Den flekker rett og slett ræv til de som kjører bak ... Foto: broom.no
Bakfra ser Huracanen akkurat så sinna og ekstrem ut som den faktisk er. Den flekker rett og slett ræv til de som kjører bak ... Foto: broom.no

Begge bilene har fått ettermontert nye eksosanlegg – som gir fra seg lyd som står i stil til utseendet.

Huracanen har sorte 20" felger med et tynt lag med gummi, og får et ekstra rampete utseende, takket være at bakfangeren er fjernet. Her ser du rett inn på eksosanlegget!

Ute på veien prøver Arve seg litt forsiktig fram. Men det drøyer ikke lenge før turtallet raser oppover, turboen hviner frydefullt og eksosanlegget brøler. Akselerasjonen er som et realt slag i magen. Den tar rett og slett pusten fra oss!

– Hina deg, roper den vanligvis så rolige og stille sogningen bak rattet. Kraftuttrykket fra Sogn sier alt om hvordan han opplever fartsøkningen.

– Dette er jo helt sinnssykt.

Bedre kan det heller ikke beskrives. Så overveldet blir vi av opplevelsen at vi helt glemmer hvor vi skal – og kjører feil i første kryss.

Her går de løs på superbilen med slegge

Flott utsikt! Fjellene i bakgrunnen er heller ikke verst ...

Damemagnet

I bilen bak oss sitter Gisle. Gliset hans går også helt rundt. Den oransje bilen skaper nesten kaos både i gangfeltet og i trafikken.

Folk stopper opp og peker, biler kommer over i feil kjørefelt mens både sjåfør og passasjerer sitter og viser tommel opp – og passasjerene i en turistbuss vinker frenetisk.

Er du single, har du i alle fall en uovervinnelig måte å få oppmerksomhet i denne bilen. Og Gisle er jo faktisk singel!

Tom Egelands Lamborghini: – Javisst, er det galskap!

Flott utsikt! Fjellene i bakgrunnen er heller ikke verst ... Foto: broom.no
Flott utsikt! Fjellene i bakgrunnen er heller ikke verst ... Foto: broom.no

Mustang-babe

En ung dame i en åpen Ford Mustang siger opp på siden av byens oransje midtpunkt i neste kryss – og blir stående rett ved siden av. Jeg og Arve venter spent på hva kompisen vår vil finne på nå.

Gisle er et eneste stort glis, samfulle fire timer, mens han disponerer McLaren 720S.

De røde lysene i Vegas varer nemlig leeeenge. Han har tid til å presentere seg, bli godt kjent med henne og hilse på foreldrene, før lyset blir grønt. Med andre ord: Her er det bare å være frampå.

Gisle, på sin side, virker mer opptatt av bilen sin, enn en potensiell livsledsager i en Ford Mustang.

Del

Mustang-baben kaster et par lange blikk. Men når lyset blir grønt, har Gisle fortsatt ikke fått med seg noe av det som skjer rett ved siden av seg. Er vel en grunn til at han er ledig på markedet, kanskje?

Aldri har de solgt flere superbiler i Norge

Selv i Las Vegas er dette biler som får folk til å snu seg.

Lydorgie

Ute på de rette motorveiene mot Red Rock Mountain, blir det rykk og napp kjøring. Bremse, akselerere. Repeat. Like moro hver gang.

Men under akselerasjon, er det ingen tvil om hvilken av bilene som biter best fra seg. Lamborghinien er HINSIDES alt!

Bilen til Gisle sliter med å plante kreftene i bakken.

Det eneste som er like herlig som å kjenne bilene skyte fart, er å høre lyden. Stereoanleggene fikk være i fred, for å si det sånn. I stedet er det vinduene ned hver gang sjansen for god akustikk byr seg – og det er ganske ofte!

Når vi kommer lenger ut fra byen og forlater motorveien, begynner McLaren å våkne skikkelig til liv. Svingete veier er den som skapt for. Fortsatt er det vanskelig å utnytte alle kreftene effektivt. Men det merkes at denne bilen har racinggener.

Den som hadde vært på en skikkelig racerbane!

Opel tatt i fotoboks – ble målt til 696 km/t

Her er noen av de andre bilene du kan låne. Merk den klassiske Mustangen bakerst – som er tunet til det ekstreme.

– Glemmer tid og sted

Det er ikke bare bilene som går fort. Det gjør tiden også – når du kjører rundt i fantastiske omgivelser og slike biler. Plutselig går guttas tilmålte tid med bilene mot slutten.

– Synes dere det er verdt det?

– Ja, dette er helt klart verdt pengene. Du får en bilopplevelse du aldri glemmer. Jeg angrer ikke på bilen i det hele tatt – men hadde nok valgt Aventadoren om jeg hadde fått velge fritt. Det får bli den neste gang, sier Arve.

Gisle er enig.

– Anbefales, helt klart. Det koster litt, men som tidligere påpekt, hvor ofte har man en slik mulighet? I det jeg trykket på startknappen og hørte motoren – ble alle bekymringer dyttet bort umiddelbart. I fire timer har jeg ikke gjort annet enn å glede meg og ha det moro, sier Gisle.

Las Vegas har med andre ord veldig mye å by på – også for de som er skikkelig interessert i biler.

– Bruker heller penger på å kjøre drømmebilen, enn å satse det på Casino. Leier du en slik bil, er du sikret å vinne, gliser Arve.

Det er en moral vi kan stå inne for!

PS: Her finner du nettsiden til Royalty Exotic Cars: Hvilken ville du valgt?

Superbiler i Norge: Dette opplever du neppe igjen

(Artikkelen er først publisert på broom.no)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:46 Over 6.000 bedrifter i Norge har gått konkurs det siste året20:35 Mystisk stein i Odda avslører dato for «Ragnarok»19:51 Historisk kveld for Finland – til EM etter seier over Liechtenstein19:51 Sørloth-dobbel etter hasteinnhopp mot Færøyene19:25 Nå kan norske tog få to etasjer19:09 Bill Clinton til Trump: Gjør jobben din!18:42 Statsministeren: Frode Berg kommer hjem så snart det er praktisk mulig18:04 Tidligere Trump-rådgiver Roger Stone kjent skyldig på alle punkter18:02 Haaland stoppet av vondt kne, norsk 4-0 over Færøyene17:56 Manshaus gikk rettens vei for å beholde kontrollen over formuen – tapte17:45 NRK vil ikke beklage til Treholt: – Viktig å beskrive handlingsmønsteret16:50 Høyesterett forkaster Svein Ludvigsens anke16:30 Gratis-taxi skal ta Oslo-kvinner trygt hjem fra julebord15:55 Tror Ødegaard kan rekke Real-kampen15:54 Følte seg truet av Trump under høringen15:15 Tyrkia utviser 40.000 flyktninger fra Istanbul15:07 Kirkenes-ordfører om Berg-utveksling: – En gledens dag15:06 Skal investere 60 milliarder euro i elbiler14:11 Equinor kjøper inspeksjonstjenester for 3,5 milliarder kroner14:02 Valg i Hviterussland uten reell opposisjon14:01 Palestinere sier at Israel bombet feil manns familie13:52 Frode Berg løslatt i Litauen13:42 Helsesista får dialektpris13:11 Klæbos erkerival regjerte i langrennsåpning13:10 Støttegruppen for Frode Berg: – Dette er norgeshistorie12:56 Trumps rådgiver frykter ikke å bli latt i stikken12:56 Svømmer forklarer smadret dopingprøve for hele verden12:50 Spiondømte Treholt tar kraftig oppgjør med NRKs «gråtehistorie»12:39 Pressestøtten til Morgenbladet mer enn doblet12:38 Guvernør i Indonesia: Fattige turister ikke er velkomne12:22 Internasjonal rangering: Billig parkering gjør Oslo til en god by for bilister12:03 Oscar André Ocampo Overn (15) bisettes11:41 Snøkaos i Frankrike – 300.000 boliger uten strøm11:39 Moskva vil gjengjelde Litauens benådning av spiondømte russere11:26 Ordfører: – Vi har ødelagt Venezia10:55 Ny ordning gjør det enklere å melde flytting10:53 Nær en halv million drevet på flukt av flom i Sør-Sudan10:44 Roper varsku om stigende havnivå10:09 Hamas ikke lenger skyteskive for Israel09:55 Halvparten av norske teologer jobber ikke som prester09:38 Hovedtillitsvalgt: – Nav er i hardt vær09:35 Nytt cruiseskip bidrar til 100.000 nye cruiseturister til Bergen09:07 Lippi gir seg som landslagssjef i Kina – igjen08:48 Siv skroter forslag til innstramming i boliglån08:30 Thorsby skynder seg langsomt mot fast plass08:21 Sveriges SSB med omfattende feil i arbeidsledighetsstatistikk – norske Evry får skylda08:18 Kvinne i 25-årsalderen funnet død i bil i Malmö08:12 Sjøvegan-drapet ankes til Høyesterett08:11 Zikasmitte i Europa før første gang08:09 Regjeringen gjør ingen endringer i boliglånsforskriften07:48 Sterling reagerer på Gomez-buing07:33 500 gater og veier i Norge har fått nye navn07:23 Oslo kommune vil ha NRKs hovedkontor på Økern07:20 Fotball: 1. divisjon oppsummert i tall07:02 SD største parti i Sverige på måling06:59 Litauens president har benådet to spiondømte russere06:39 King om målrekorden: – Han tar meg nok igjen ganske kjapt06:15 Kvinne siktet for drap og drapsforsøk i Oslo06:10 Dette skjer i dag06:09 Dette skjedde i natt05:54 Kripos har hentet hjem overgrepstiltalt nordmann05:36 To palestinere såret i israelske luftangrep mot Gazastripen05:30 Rødt vil bruke 5,3 milliarder kroner mot familiefattigdom05:00 Trump: Riksrettsprosessen veldig tøft for familien04:12 Warrens skatteforslag får kritikk03:46 Forsvarsansatte siktet for grovt underslag av våpen03:10 Ansatte mener styret må gå om det blir kutt på Politihøgskolen03:01 Stoltenberg frykter IS-fanger kan slippe fri01:42 To elever drept i skyting på skole i California01:22 MDG vil øke bensinavgiften med fem kroner literen00:59 Nær 14 millioner amerikanere så riksrettshøringen00:14 Ronaldo-trippel bidro til at EM-sluttspillet er nesten i boks for Portugal00:04 Trump ber høyesterett gripe inn for å stanse skatteinnsyn23:42 Datter meldte faren til barnevernet etter funn av nakenbilder23:22 Pompeo: Europa må hente hjem sine IS-krigere22:08 Pelosi: – Militærhjelpen til Ukraina brukt som en bestikkelse20:55 Ble fanget i sovjetisk bunker - overlevde på uhyggelig vis20:33 Tyrkia og Frankrike klare for fotball-EM20:26 Kvinne siktet for drap i Oslo20:17 Nav-ofre får penger på konto fra neste uke19:49 Swire Seabed i Bergen legges ned – 151 mister jobben19:18 USA truer Verdens handelsorganisasjon – anklager Norge18:46 Fant levende slektning av utdødd gigant-ape18:39 Krigshelten Åge Aulie er død – 85 år gammel18:13 Nytt konsept skulle erstatte nobelkonserten – nå er det avlyst17:37 Elever drept - flere såret i skyting på skole i California17:15 Italia erklærer unntakstilstand i Venezia17:13 Kinas overvåkning av nordmenn16:56 Xi advarer om at Hongkongs selvstyre står på spill16:42 Enhjørning-valp funnet med frostskader – nå vil «alle» adoptere den16:00 Hva sier dere nå? Dere som lo av «svenske tilstander»15:14 Tyskland gjør meslingvaksine obligatorisk for barn15:13 Arsenal-legende tar over MLS-klubb15:01 – Enkelte steder i landet er det grunn til å være redd14:55 Kobler Russland til opprørere etter nedskytingen MH1714:52 Kvinne siktet for drapsforsøk på Oslo S14:43 «Ja, vi elsker» blir omsider Norges nasjonalsang14:24 Tyrkia tror Hvite hjelmer-grunnlegger tok sitt eget liv14:22 Professorer kritiserte lakseskatt – var sponset av næringen13:58 Nytt håp for Erna: Kan bli invitert på Putins fest likevel
Siste nytt
20:46PengerOver 6.000 bedrifter i Norge har gått konkurs det siste året20:35NorgeMystisk stein i Odda avslører dato for «Ragnarok»19:51SportHistorisk kveld for Finland – til EM etter seier over Liechtenstein19:51SportSørloth-dobbel etter hasteinnhopp mot Færøyene19:25ReiseNå kan norske tog få to etasjer19:09PolitikkBill Clinton til Trump: Gjør jobben din!18:42NorgeStatsministeren: Frode Berg kommer hjem så snart det er praktisk mulig18:04VerdenTidligere Trump-rådgiver Roger Stone kjent skyldig på alle punkter18:02SportHaaland stoppet av vondt kne, norsk 4-0 over Færøyene17:56NorgeManshaus gikk rettens vei for å beholde kontrollen over formuen – tapte17:45NorgeNRK vil ikke beklage til Treholt: – Viktig å beskrive handlingsmønsteret16:50NorgeHøyesterett forkaster Svein Ludvigsens anke16:30NorgeGratis-taxi skal ta Oslo-kvinner trygt hjem fra julebord15:55SportTror Ødegaard kan rekke Real-kampen15:54PolitikkFølte seg truet av Trump under høringen15:15VerdenTyrkia utviser 40.000 flyktninger fra Istanbul15:07NorgeKirkenes-ordfører om Berg-utveksling: – En gledens dag15:06MotorSkal investere 60 milliarder euro i elbiler14:11PengerEquinor kjøper inspeksjonstjenester for 3,5 milliarder kroner14:02PolitikkValg i Hviterussland uten reell opposisjon14:01VerdenPalestinere sier at Israel bombet feil manns familie13:52VerdenFrode Berg løslatt i Litauen13:42KulturHelsesista får dialektpris13:11SportKlæbos erkerival regjerte i langrennsåpning13:10NorgeStøttegruppen for Frode Berg: – Dette er norgeshistorie12:56PolitikkTrumps rådgiver frykter ikke å bli latt i stikken12:56SportSvømmer forklarer smadret dopingprøve for hele verden12:50NyheterSpiondømte Treholt tar kraftig oppgjør med NRKs «gråtehistorie»12:39KulturPressestøtten til Morgenbladet mer enn doblet12:38ReiseGuvernør i Indonesia: Fattige turister ikke er velkomne12:22ReiseInternasjonal rangering: Billig parkering gjør Oslo til en god by for bilister12:03NorgeOscar André Ocampo Overn (15) bisettes11:41VerdenSnøkaos i Frankrike – 300.000 boliger uten strøm11:39VerdenMoskva vil gjengjelde Litauens benådning av spiondømte russere11:26ReiseOrdfører: – Vi har ødelagt Venezia10:55NorgeNy ordning gjør det enklere å melde flytting10:53VerdenNær en halv million drevet på flukt av flom i Sør-Sudan10:44VerdenRoper varsku om stigende havnivå10:09VerdenHamas ikke lenger skyteskive for Israel09:55NorgeHalvparten av norske teologer jobber ikke som prester09:38NorgeHovedtillitsvalgt: – Nav er i hardt vær09:35ReiseNytt cruiseskip bidrar til 100.000 nye cruiseturister til Bergen09:07SportLippi gir seg som landslagssjef i Kina – igjen08:48PengerSiv skroter forslag til innstramming i boliglån08:30SportThorsby skynder seg langsomt mot fast plass08:21PengerSveriges SSB med omfattende feil i arbeidsledighetsstatistikk – norske Evry får skylda08:18VerdenKvinne i 25-årsalderen funnet død i bil i Malmö08:12NorgeSjøvegan-drapet ankes til Høyesterett08:11Helse og livsstilZikasmitte i Europa før første gang08:09NorgeRegjeringen gjør ingen endringer i boliglånsforskriften07:48SportSterling reagerer på Gomez-buing07:33Norge500 gater og veier i Norge har fått nye navn07:23KulturOslo kommune vil ha NRKs hovedkontor på Økern07:20SportFotball: 1. divisjon oppsummert i tall07:02PolitikkSD største parti i Sverige på måling06:59VerdenLitauens president har benådet to spiondømte russere06:39SportKing om målrekorden: – Han tar meg nok igjen ganske kjapt06:15NorgeKvinne siktet for drap og drapsforsøk i Oslo06:10NorgeDette skjer i dag06:09NorgeDette skjedde i natt05:54NorgeKripos har hentet hjem overgrepstiltalt nordmann05:36VerdenTo palestinere såret i israelske luftangrep mot Gazastripen05:30PolitikkRødt vil bruke 5,3 milliarder kroner mot familiefattigdom05:00VerdenTrump: Riksrettsprosessen veldig tøft for familien04:12PengerWarrens skatteforslag får kritikk03:46NorgeForsvarsansatte siktet for grovt underslag av våpen03:10NorgeAnsatte mener styret må gå om det blir kutt på Politihøgskolen03:01VerdenStoltenberg frykter IS-fanger kan slippe fri01:42VerdenTo elever drept i skyting på skole i California01:22PengerMDG vil øke bensinavgiften med fem kroner literen00:59VerdenNær 14 millioner amerikanere så riksrettshøringen00:14SportRonaldo-trippel bidro til at EM-sluttspillet er nesten i boks for Portugal00:04VerdenTrump ber høyesterett gripe inn for å stanse skatteinnsyn23:42NorgeDatter meldte faren til barnevernet etter funn av nakenbilder23:22VerdenPompeo: Europa må hente hjem sine IS-krigere22:08VerdenPelosi: – Militærhjelpen til Ukraina brukt som en bestikkelse20:55VerdenBle fanget i sovjetisk bunker - overlevde på uhyggelig vis20:33SportTyrkia og Frankrike klare for fotball-EM20:26NorgeKvinne siktet for drap i Oslo20:17PengerNav-ofre får penger på konto fra neste uke19:49PengerSwire Seabed i Bergen legges ned – 151 mister jobben19:18PengerUSA truer Verdens handelsorganisasjon – anklager Norge18:46Helse og livsstilFant levende slektning av utdødd gigant-ape18:39NorgeKrigshelten Åge Aulie er død – 85 år gammel18:13KulturNytt konsept skulle erstatte nobelkonserten – nå er det avlyst17:37VerdenElever drept - flere såret i skyting på skole i California17:15ReiseItalia erklærer unntakstilstand i Venezia17:13PolitikkKinas overvåkning av nordmenn16:56VerdenXi advarer om at Hongkongs selvstyre står på spill16:42VerdenEnhjørning-valp funnet med frostskader – nå vil «alle» adoptere den16:00StemmerHva sier dere nå? Dere som lo av «svenske tilstander»15:14Helse og livsstilTyskland gjør meslingvaksine obligatorisk for barn15:13SportArsenal-legende tar over MLS-klubb15:01Motor– Enkelte steder i landet er det grunn til å være redd14:55VerdenKobler Russland til opprørere etter nedskytingen MH1714:52NorgeKvinne siktet for drapsforsøk på Oslo S14:43Kultur«Ja, vi elsker» blir omsider Norges nasjonalsang14:24VerdenTyrkia tror Hvite hjelmer-grunnlegger tok sitt eget liv14:22PengerProfessorer kritiserte lakseskatt – var sponset av næringen13:58PolitikkNytt håp for Erna: Kan bli invitert på Putins fest likevel
Populært