Derfor bør du lade elbilen i dag

SUPERBILLIG: Men minuspriser på strøm kan du lade svært rimelig i dag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
SUPERBILLIG: Men minuspriser på strøm kan du lade svært rimelig i dag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minuspriser på strøm over store deler av landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Artikkelen er først publisert av Broom): Søndag stuper strømprisen til under null midt på dagen i nesten hele Norge. Bare de nordlige prisområdene unngår minuspriser.

Mellom klokken 14 og 15 får kunder på Østlandet og Sørlandet en spotpris på -17 øre per kilowattime (kWt), mens kunder på Vestlandet får en pris på -15 øre/kWt, skriver bransjenettstedet Europower.

Nederst i saken kan du se hva strømmen koster akkurat nå.

Billig, men ikke gratis

Har du elbil, er det med andre ord riktig tidspunkt å lade den nå.

Men selv om strømprisen er negativ, betyr ikke det at du får penger for å lade. Har du en spotprisavtale (mest vanlig), har sannsynligvis strømleverandøren din enten et fastbeløp du må betale månedlig, eller et påslag på noen øre pr brukte kilowattime. Noen ganger begge deler.

I tillegg må alle betale nettleie. Den består av tre deler, fastledd, energiledd og offentlige avgifter. Prisene her settes av staten, og er strengt regulerte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da kan det hende at du likevel ender opp med å betale rundt 50 øre for hver kilowattime med strøm på de billigste tidspunktene. Det er uansett sjelden det blir rimeligere å lade enn i dag.

Liker du slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev

Litt dyrere i nord

I de to nordligste prisområdene i Norge, altså Midt-Norge og Nord-Norge, får man ikke minuspriser, men kunder i disse områdene får trolig ikke hodebry av den grunn.

Midt på dagen er det nemlig tre timer med nullpriser, og på sitt høyeste er strømprisen bare 10 øre/kWt. I gjennomsnitt koster strømmen 4 øre/kWt søndag for disse områdene.

På Østlandet, Sørlandet og Vestlandet blir snittprisen henholdsvis 18 øre/kWt, 35 øre/kWt og 19 øre/kWt.

Nå kan du få betalt for å lade