Nå holder dieselbilene seg best i pris

ATTRAKTIVT: Bruktmarkedet er i endring. Etter at elbilene lenge var de mest attraktive, er det dieselbilene som nå holder seg best i pris – og selges raskest.
ATTRAKTIVT: Bruktmarkedet er i endring. Etter at elbilene lenge var de mest attraktive, er det dieselbilene som nå holder seg best i pris – og selges raskest. Foto: broom
Artikkelen fortsetter under annonsen

De har også en annen stor fordel på bruktmarkedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Artikkelen er først publisert av Broom) Forskjellen mellom nybil- og bruktbilmarkedet i Norge er stor. På nybilfronten selges det nå nesten bare elbiler. Men på bruktmarkedet er det fortsatt klart flest dieselbiler. De framstår også som de mest attraktive bilene.

I et ferskt webinar fra markedsplassen Finn.no får vi vite at dieselbiler nå er de som selges klart raskest av alle biltyper. Dessuten: At prisene på dieselbilene har stått helt stille det siste året.

Ikke hatt verditap

Gjennomsnittprisen har altså ikke gått ned, selv om bilene har blitt eldre. Det betyr at mange med dieselbil ikke har hatt verditap på bilen sin det siste året, det er i seg selv svært uvanlig.

Det siste står også i klar kontrast til elbilene. Disse har nemlig blitt billigere, Finn.no går ut med en gjennomsnittspris på 329.900 kroner for de brukte elbilene som har blitt omsatt så langt i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hver gang jeg skulle selge, gikk noe i stykker – måtte ha den i 10 år

Lettere å selge eldre biler

Samtidig som prisene holder seg opp, går det altså kjapt å selge en brukt dieselbil. Her er gjennomsnittlig publiseringstid 26 dager. For bensinbiler er denne 31 dager, mens det i snitt tar 34 dager å selge en brukt elbil. Det betyr også at elbilene har blitt mer tungsolgte i 2024.

Etterspørselen etter rimeligere bruktbiler er god. Det gjenspeiler seg også i at det går raskt å selge biler som er fem år eller eldre: Det tar i gjennomsnitt 24 dager.

Da er det adskillig tyngre å selge bilere nyere enn fem år. Her snakker vi 41 dager.

Kjøpe billig bruktbil? Da må du skynde deg