Revidert nasjonalbudsjett:Naf: Godt nytt for elbilkjøperne

Avgiftspolitikken er viktig for å nå målet om bare elbiler i nybilsalget fra 2025. Regjeringen gjør nå et grep som kan virke positivt i overgangen til elbiler.
Avgiftspolitikken er viktig for å nå målet om bare elbiler i nybilsalget fra 2025. Regjeringen gjør nå et grep som kan virke positivt i overgangen til elbiler. Foto: Naf
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Et viktig signal at det ikke varsles nye økninger på elbilavgiftene fra neste år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den utskjelte vektavgiften på elbiler blir redusert i revidert nasjonalbudsjett.

– Nå forventer vi at den reduseres ytterligere i statsbudsjettet for 2025, sier Ingunn Handagard, pressesjef i Naf i en pressemelding.

Se video: Bussen synker på sekunder

Gode grep

Avgiftene på kjøp av elbiler har økt betydelig de siste årene. Både moms på kjøp av elbiler som er dyrere enn 500.000 og ikke minst vektavgiften som ble innført fra 2023, har gjort kjøp av nye elbiler dyrere. Elbilene er hardt rammet av vektavgiften på grunn av den ekstra vekten batteriene gir.

– Vi vet at avgiftspolitikken er viktig for å nå målet om bare elbiler i nybilsalget fra 2025. Regjeringen gjør nå et grep som kan virke positivt i overgangen til elbiler, sier Handagard, og legger til:

– Ikke minst er det et viktig signal at det ikke varsles nye økninger på elbilavgiftene fra neste år. Det forventer vi at regjeringen følger opp i budsjettet til høsten, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magisk grense på 500.000

Nå endres moms-reglene ved leasing. Dette vil ha innvirkning på leasing av biler.

– Elbilene som kommer under den magiske grensen på 500 000 kroner, vil nyte godt av den reduserte vektavgiften, sier Ingunn Handagard.

Reduksjonen i vektavgift er lagt inn for å kompensere for endringene i moms-reglene for leasing, ifølge regjeringens fremlagte revidert nasjonalbudsjett.