Nå må du regne med lange køer

KØER: Det ligger an til en «perfekt trafikkstorm» denne uken – med 16. mai og siste arbeidsdag før pinse samtidig Foto: NTB
KØER: Det ligger an til en «perfekt trafikkstorm» denne uken – med 16. mai og siste arbeidsdag før pinse samtidig Foto: NTB Foto: broom
Artikkelen fortsetter under annonsen

Varsler perfekt trafikkstorm én bestemt dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mai er en måned med mange helligdager. Det betyr også at mange skal ut på tur. I år faller de to travleste utfartsdagene på samme dag. Det betyr én ting: Kø.

I en fersk undersøkelse oppgir 1,3 millioner nordmenn at de skal ut og reise i pinsen, flesteparten på hyttetur.

I tillegg er 16. mai en stor handledag før nasjonaldagen.

Ser på bompasseringene

– Du kan forvente lange køer 16. mai. Mange biler på veiene gir økt risiko for ulykker og bilskader. Det stiller enda større krav til oss i trafikken, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i forsikringsselskapet Fremtind.

Fremtinds datterselskap, Fremtind Service, er Norges største utsteder av bombrikker og ser hvor mye trafikk det er på veien ut fra bompasseringer. Nå har de analysert trafikkmønsteret fra pinsen i fjor, og kommer med en klar anbefaling.

– Skal du nyte en ekstra lang pinseferie, er det smart å planlegge avreisen for å unngå kø. Det ligger an til en perfekt trafikkstorm 16. mai – både 16. mai og siste arbeidsdag før pinse samtidig, sier Svein Skovly, som er kommersiell direktør i Fremtind Service.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mener vi trenger å få et fjerde trafikklys

Større spredning hjemover

Tallene viser at det blir aller mest travelt mellom klokken 12.00 og klokken 15.00 denne dagen, men mest sannsynlig blir det også mye trafikk resten av dagen. Skovly har også tatt en ekstra titt på noen av de store utfartsveiene, både syd og nord for Oslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tallene derfra bekrefter det generelle bildet. Både på E18 gjennom Vestfold og E6 mot Hamar er det de samme periodene vi forventer mest trafikk, sier Skovly.

Som ved de fleste store utfartshelger, er det større spredning på trafikken hjemover.

– Men spesielt mellom klokken 12.00 og klokken 17.00 andre pinsedag forventer vi mer trafikk enn på en vanlig søndag. Noen utsetter nok hjemturen til tirsdag morgen, og det er nok også en del som velger hyttekontor første dag etter pinse for å unngå den verste trafikken, forteller Skovly.

UP advarte - likevel gikk bilistene i fella

(Artikkelen ble først publisert av Broom)