Trengte bare en liten del – endte opp med å kjøpe hele bilen

– Dette er den første tullebilen jeg kjøpte. Det var i 2002, sier Ove Billerud, fra Skotterud i Eidskog kommune, og titter drømmende over det lange panseret.
– Dette er den første tullebilen jeg kjøpte. Det var i 2002, sier Ove Billerud, fra Skotterud i Eidskog kommune, og titter drømmende over det lange panseret. Foto: broom
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da blir det fort MANGE biler til slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er den første tullebilen jeg kjøpte. Det var i 2002.

Det sier Ove Billerud, fra Skotterud i Eidskog kommune, og titter drømmende over det lange panseret.

Den første «tullebilen» var en Mercedes SL, en sølvgrå og lekker cabriolet med sekssylindret motor. Men Ove er en høy kar og slet med plassen til beina i SL-en. Dessuten hadde det jo vært gøy med en Mercedes med V8-motor.

Til tross for at Ove er en rolig og sindig kar, er det ofte ikke langt fra tanke, eller ord, til handling. Hva resultatet ble kan du se i videoen til denne saken.

SE VIDEO HER

Havari på Korsika

– Dette er livsbilen min. Den selger jeg aldri, sier han når vi titter på neste bil. En litt nyere Mercedes 500 SL. Denne gangen med V8-er under panseret og litt bedre sittestilling for langbeinte.

Siden har det ballet på seg. Ikke bare litt, men MYE! Han ble skikkelig bitt av bil-basillen. Nå har Ove en mildt sagt imponerende samling biler og slett ikke bare Mercedes.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var akkurat det Billerud opplevde på Korsika. Der sto de med en tilårskommen, men fullt restaurert Volvo 240 rallybil.

Volvo 240 gikk ut av produksjon for snart 30 år siden – og på Korsika ble det ikke solgt mange slike biler. Men det fantes i alle fall én slik bil der. Problemet var bare at eieren ikke ville låne bort noen drivaksel.

Enden på den visa ble å kjøpe hele bilen. Holder man på slik ender man fort opp med MANGE biler, samt mange gode historier.

Les også: For fire år siden mistet Terje nesten alt i heftig en garasjebrann

(Artikkelen er først publisert av Broom)