Andy Warhol-bil auksjoneres bort

For tredje gang i år holder RM Sotheby’s auksjon over en spesiell Mercedes-Benz 300 SL via lukket budrunde. Nå er det bilen Andy Warhol brukte som selges.

FUNNET OG RESTAURERT: Brabus fant bilen - en Mercedes-Benz 300 SL - brukte som modell og restaurerte den. Estimatet på auksjonen ligger mellom 1,5 og 3 millioner dollar.
FUNNET OG RESTAURERT: Brabus fant bilen - en Mercedes-Benz 300 SL - brukte som modell og restaurerte den. Estimatet på auksjonen ligger mellom 1,5 og 3 millioner dollar. Foto: RM Sotheby's
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen ble først publisert i Finansavisen Motor.

VETERANBIL: Det er en del nye tendenser i auksjonsmarkedet hvis en følger litt nøye med. Vridningen mot nyere (sports)biler er tydelig, men også i selve auksjonsformene tas det grep og testes ulike løsninger.

Mer diskresjon

Og auksjonshusene tilbyr mer diskresjon enn offentlige nettauksjoner og fysiske auksjoner. Spesielt RM Sotheby’s har involvert seg mer (åpent) i privatsalg av biler ved siden av auksjonene, og de har introdusert lukkede budrunder.

«Sotheby’s Sealed» er navnet på de nye auksjonene, som gjerne har ett objekt uten minstepris som du kan by på i et kort tidsrom. Siden vi ikke har vært inne på plattformen, skal vi være litt forsiktige med å være bastante.

WARHOL-INSPIRERT: Fotokollage med se samme fargene og bil som i Warhols kunstverk. Foto: RM SOTHEBY'S
WARHOL-INSPIRERT: Fotokollage med se samme fargene og bil som i Warhols kunstverk. Foto: RM SOTHEBY'S

Én sjanse

Men det virker som de lukkede budene åpnes ved auksjonsslutt og høyeste bud vinner. Du får ingen mulighet for å høyne hvis budet ditt er for lavt. Du har kun én sjanse, så det blir enda mer gambling i forhold til hvor langt en skal strekke seg.

Slik som for den Mercedes-Benz 300 SL Gullwing som nå selges. Det er det eksemplaret Andy Warhol hadde som modell for sine bilder.