Polestar viser nytt konsept – kan ta innersvingen på Porsche

KAN TA AV TAKET: Konseptet Polestar 02.
KAN TA AV TAKET: Konseptet Polestar 02. Foto: Polestar

Porsche planlegger en elektrisk 718, men kan det tenkes at Polestar kommer dem i forkjøpet med en elektrisk roadster?

Denne artikkelen ble først publisert i Finansavisen Motor.

Det er ingen hemmelighet at Porsche ønsker å elektrifisere sin portefølje. Som en del av denne ambisjonen er det meldt at tyskerne pønsker på en elektrisk utgave av roadsteren 718. I dag har denne en turboladet bokserfirer eller selvpustende sekser, men neste generasjon ventes å gå på strøm.

Nøyaktig når denne bilen skal dukke opp vites ikke sikkert, men det indikeres at modellåret 2025 ligger i kortene.

MINDRE VOLVO: Polestar O2 minner i mindre grad om en Volvo enn andre modeller fra det kinesiske bilmerket. Foto: Polestar
MINDRE VOLVO: Polestar O2 minner i mindre grad om en Volvo enn andre modeller fra det kinesiske bilmerket. Foto: Polestar

Bygger på designspråk

Nå viser Polestar et nytt konsept som kanskje kan ta innersvingen på Porsche. Selv om Polestar selger betydelig rimeligere biler, noe de har demonstrert med billigsalget av elbilen Polestar 2 som starter på 365.000 kroner, viser Polestar nå muskler.

Konseptet den kinesiskeide elbilprodusenten nå presenterer, er en elektrisk roadster som heter Polestar O2. Ifølge selskapet skal O2 bygge videre på designspråket til Precept, og det er unektelig en lekker bil Polestar viser.

Stort mer vites dessverre ikke om Polestars elegante roadster, og det ligger flere biler «foran i køen» hos Polestar, så at O2 kommer før Porsche 718 i elektrisk utgave, er ganske usikkert. Hverken motorer, rekkevidde eller andre tekniske aspekter presenteres i denne omgang.

Polestar planlegger etter sigende lanseringen av tre nye elbiler de kommende tre årene.

DRONE PÅ TUR: Polestar O2-konseptet inkluderer en drone som kan sendes ut så du kan filme deg selv mens du kjører. Om det påfunnet blir med til en eventuell produksjonsmodell, er imidlertid tvilsomt. Foto: Polestar
DRONE PÅ TUR: Polestar O2-konseptet inkluderer en drone som kan sendes ut så du kan filme deg selv mens du kjører. Om det påfunnet blir med til en eventuell produksjonsmodell, er imidlertid tvilsomt. Foto: Polestar

Drone som følger deg

Polestar elsker å snakke om bærekraft, og har sågar en egen avdeling som tenker på hvordan bilen skal resirkuleres. Kundene er kanskje mer opptatt av hvordan bilene fremstår før de skal skrotes, og da kan det være artig å få med seg at Polestar O2-konseptet har en innebygget landingsbase for drone.

Denne dronen skal kunne følge bilen og du kan styre den fra skjermen i dashbordet. Den autonome dronen kan ifølge Polestar følge deg i hastigheter på opp mot 90 km/t – i alle fall i teorien.

MODERNE: Polestar O2-konspetet har et elegant interiør med infotainmentskjerm slik du kjenner det i Polestar 2. Foto: Polestar
MODERNE: Polestar O2-konspetet har et elegant interiør med infotainmentskjerm slik du kjenner det i Polestar 2. Foto: Polestar

Om ideen med dronen kommer med på produksjonsbilen er nok tvilsomt, men helt utelukket er det kanskje ikke. Sikkert er det imidlertid at Polestar ønsker å posisjonere seg som en betydningsfull elbilaktør, og man kan bare håpe at produksjonsbilen denne gangen ligner mest mulig på konseptet.