Auksjon: Prisen kan svinge forbi 80 mill.

STJERNE: Denne 1955 Mercedes-Benz 300 SL Alloy forventes å bli den dyreste på auksjonen i Arizona denne måneden.
STJERNE: Denne 1955 Mercedes-Benz 300 SL Alloy forventes å bli den dyreste på auksjonen i Arizona denne måneden. Foto: Sotheby's
Artikkelen fortsetter under annonsen

Synes du en Mercedes-Benz 300 SL til 1,5 til 2,0 millioner dollar er høy, trenger du ikke tenke på aluminiumsutgaven. Den er fem ganger så dyr.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen ble først publisert i Finansavisen Motor.

Måkevingeutgaven av Mercedes-Benz 300 SL er en av de selvsagte referansemodellene for utviklingen av klassikerpriser. Ikke en auksjon med respekt for seg selv kan være uten minst én, og hvert år blir minst et dusin av de totalt 1.400 produserte solgt på auksjon.

Aluminiumsdrøm

Av disse ble totalt kun 29 eksemplarer bygd i aluminium, noe som gjør de gjenværende av disse til de mest ettertraktede av alle.

Nå kommer en av de aller beste av disse på RM Sotheby’s Phoenix-auksjon 27. januar. Den kommer på det åpne markedet for første gang på mange år, og da snakker vi sannsynligvis femgangeren av en like fin stålversjon. Se ikke bort fra en pris tett på ti millioner dollar på en god dag.

Fra Marokko til USA

Bilen ble kjøpt ny av Mercedes-Benz-agenten Joseph F. Weckerlé i Casablanca, Marokko, men den ble relativt raskt solgt fra Afrika til USA. Allerede på slutten av 1970-tallet ble den sendt til 300 SL-eksperten Paul Russell for restaurering, og han har vedlikeholdt den for de påfølgende eierne i 45 år frem til i dag.