Bilskader for 200 millioner i jula

Det har vært mye glatte veier og mange biluhell i jula. Tilpass farten etter forholdene er oppfordringen fra Gjensidige.
Det har vært mye glatte veier og mange biluhell i jula. Tilpass farten etter forholdene er oppfordringen fra Gjensidige. Foto: Gjensidige
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er registrert skademeldinger for cirka 200 millioner kroner etter biluhell i jula, som er en klar økning fra tilsvarende periode i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det har heldigvis i hovedsak vært mindre hendelser, men dessverre også noen alvorlige, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige i en pressemelding.

Selskapet har tatt utgangspunkt i egne skadetall i perioden 23 .- 31.12. og gjort et estimat for alle forsikringsselskaper samlet.

- Fortsatt vil det komme inn meldinger slik at forskjellen fra jula i fjor vil øke ytterligere. Det er meldinger fordelt over hele landet, men flest i Sør-Norge, og fortsatt er det ikke helt uvanlig at det dukker opp saker med sommerdekk, sier han.

Elbiler i batteritrøbbel

Det har blant annet vært utforkjøringer og påkjørsler bakfra, og elektriske biler med batteritrøbbel.

- Det har vært mye glatte veier og vår erfaring er at det er mange som ikke tilpasser farten etter forholdene. Kjør heller i 70 enn i 80 kilometer i timen hvis det føles tryggest. Tenk at hvis du er forsiktig, er det du som kjører rett. Stopp opp hvis presset bak blir for stort, sier Rysstad.