Bertel O. Steen: Har overtatt Fiat, Alfa Romeo og Jeep i Norge

Harald Frigstad, konsernsjef i Bertel O. Steen.
Harald Frigstad, konsernsjef i Bertel O. Steen. Foto: Bertel O. Steen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra og med 1. desember 2021 har Bertel O. Steen overtatt importen av bilmerkene Fiat, Alfa Romeo og Jeep til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi er glade for å få Fiat, Alfa Romeo og Jeep inn i konsernet og tilby våre kunder enda flere tradisjonsrike bilmerker i den brede modellporteføljen vi har i Bertel O. Steen, sier konsernsjef Harald Frigstad i en pressemelding.

Transaksjonen der Bertel O. Steen kjøper aksjene i FCA Norway ble godkjent av Konkurransetilsynet i oktober. Den kommer i kjølvannet av at de internasjonale bilprodusentene PSA og FCA tidligere i år slo seg sammen og dannet Stellantis, verdens fjerde største bilprodusent.

Åtte Stellantis-merker

Bertel O. Steen blir med dette importør av totalt åtte Stellantis-merker i Norge, nemlig Peugeot, Opel, Citroën, DS, Alfa Romeo, Jeep, Fiat og Fiat Professional (lette nyttekjøretøy).

- Stellantis er en av verdens ledende bilprodusenter, med en meget sterk satsing på elektriske modeller. For Bertel O. Steen innebærer denne avtalen at vi befester posisjonen som Stellantis sin foretrukne partner i Norge. Dette er et samarbeid som har dype historiske røtter og vil være av stor betydning for oss også i årene som kommer, sier Harald Frigstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lang historie

Fiat ble grunnlagt av Giovanni Agnelli i 1899, og Bertel O. Steen hadde agenturet på Fiat i Norge fra 1909 til 1929. I denne perioden var Fiat et meget viktig merke for konsernet.

Alfa Romeo er et ikonisk italiensk bilmerke kjent for sitt unike design og sportslighet. Alfa Romeo skal være hel-elektrisk i 2027, som et av de første Stellantis-merkene. Jeep er også en sterk merkevare med lange tradisjoner. De har kommet med gode plug-in hybrider, og kommer med en helelektrisk modell i 2023.

På varebilsiden kompletterer Fiat Professional den allerede sterke porteføljen Bertel O. Steen har på nyttekjøretøy i Norge.

- Vi ser frem til å kunne tilby norske kunder den fulle bredden av det Stellantis har å by på av biler. Disse merkene kommer med spennende, elektriske modeller de kommende årene. Vi mener det er fullt mulig å øke salget av Fiat, Alfa Romeo og Jeep betydelig i det norske markedet fremover, sier Harald Frigstad.