Motor-topp beroliger bensinfansen: – Den kommer til å vare i minst 10 år

LOVORD: Philipp Scheimer, sjef for Mercedes-Benz AMG-avdeling, er helt sikker på at V8eren vil være med lenge.
LOVORD: Philipp Scheimer, sjef for Mercedes-Benz AMG-avdeling, er helt sikker på at V8eren vil være med lenge. Foto: AMG
Artikkelen fortsetter under annonsen

AMG-direktør Philipp Scheimer beroliger bensintilhengere om at V8eren kommer til å leve videre i lang tid fremover.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen ble først publisert i Finansavisen Motor.

Mercedes-AMG er underavdelingen til bilkonsernet Daimler, og produserer det aller heftigste Mercedes-Benz har å tilby. Her snakker vi blant annet om digre V8-motorer med stort volum og en haug med hestekrefter.

Avdelingen ligger uansett ikke i bakevja med tanke på den elektriske retningen Daimler skal ta, og har blant annet fått i oppdrag å utrede el-versjoner av de råeste modellene.

Utredningen er et ledd i Daimlers mål om kun å produsere helt elektriske biler innen 2030, og å tilby et elektrisk alternativ for alle modeller innen 2025. Til tross for elektrifiseringsmålene har selskapet fått et søksmål mot seg fra tyske miljøaktivister, i likhet med BMW.

Nylig kom også beskjeden fra selskapet om at det skroter utviklingen av plug-in-hybrid-teknologien, men at et fortsatt vil tilby modeller basert på dagens teknologi. Endringen kommer for å vise skiftet til elbiler enda tidligere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beholde V8

Selv om konsernet, i likhet med mange andre produsenter, pøser ut elektriske biler, som luksusbilen EQS , lillebroren EQE og en konseptmodell av Geländewagen, EQG, har det fortsatt en omfattende bensindrikkende line-up.

Utvalget spenner fra minstemann, Mercedes-AMG A 45, til SUVer som G 63 og toppmodellen GT Black Series. Flere av disse er utstyrt med Mercedes velkjente 4.0-liters V8 og ifølge AMG-sjefen vil den henge i en stund til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg tror V8eren kommer til å ha en fremtid. De neste 10 årene kommer vi til å se biler med V8ere, det er jeg sikker på. Vi har mange kunder som elsker bilene sine, og jeg tror de vil kjøpe biler i lang tid fremover. Vi har veldig høy etterspørsel over hele verden, sier AMG-sjefen Philipp Scheimer til nettstedet Road and Track.

I likhet med hybridteknologien vil ikke AMG utvikle en helt ny V8er, men ingeniørene vil fortsatt finne muligheter til å oppdatere den eksisterende utgaven. I tillegg vil det være mulig å kombinere en V8 med en hybrid drivlinje, slik det er gjort i nye GT 63 S E-Performance.