«Mil etter mil - en podcast om bil»:

– Noen mister hodet helt når bilen skal selges

BILSALG: Hvordan du skal selge bilen er ukens tema i «Mil etter mil – en podcast om bil».
BILSALG: Hvordan du skal selge bilen er ukens tema i «Mil etter mil – en podcast om bil». Foto: Bloomberg

I denne ukens «Mil etter mil – en podcast om bil» blir det ny bilprat og en oppskrift på hvordan du kan selge bilen din.

Denne saken ble først publisert i Finansavisen.

Veldig mange eier en bil en eller annen gang i livet og da berøres man av ukens podcast-tema, nemlig hvordan du selger bilen din.

Flere selger bilen

Bilsalget har vært svært aktivt så langt i år og det har blitt gjennomført 207 411 eierskifter ved utgangen av mai. Det er 12 prosent høyere enn på samme tid i fjor, ifølge ferske tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Hør denne ukens episode – «Sånn selger du bilen din»:

Til tross for oppsvinget var mai en rolig måned med 43 481 eierskifter, en nedgang på 5,1 prosent sammenlignet med fjoråret.

Det er flere måter du kan selge bilen på, blant annet gjennom en forhandler, privat, auksjon, kommisjon eller en nettaktør. Podcastgutta gir sine erfaringer og råd i ukens episode.

Selge selv mest lønnsomt

Å selge gjennom en forhandler, en nettaktør eller ta innbytte vil svært ofte være dyrere enn å selge selv. Ved å selge bilen privat sitter du igjen med hele kjøpesummen selv, men da må du tåle at kjøperen kommer direkte til deg med alle spørsmål og kritiske blikk.

– Vær klar over at privatsalget kan ta litt tid. Noen mister hodet helt når bilen skal selges og legger den ut til det den var verdt når den omtrent var ny, sier bilekspert og podcastprogramleder Marius Mørch Larsen.

– Bud nummer én er å være tålmodig, følger Finansavisens Motor-journalist og medprogramleder i Mil etter mil, Håkon Sæbø, opp med.

Mørch Larsen og Sæbø peker også på nye matter, gode bilder og flere andre triks for å gjøre bilsalget lettere i ukens episode.

Hør forrige ukes episode – «Gode råd om entusiastbilen»: