Salg av dieselbiler faller i Europa

Salget av elbiler øker i Europa, men utgjorde bare 5,7 prosent av alle nye registreringer i årets tre første måneder. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Salget av elbiler øker i Europa, men utgjorde bare 5,7 prosent av alle nye registreringer i årets tre første måneder. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Salget av dieselbiler fortsatte å falle i første kvartal, viser tall fra bilprodusentene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I første kvartal i fjor gikk 30 prosent av bilene på diesel, i årets første kvartal var tallet sunket til 23,2 prosent. I rene tall ble det solgt nesten 600.000 dieselbiler i de første tre månedene.

Salget av bensinbiler falt også. Tallene viser en nedgang på 16,9 prosent til 1,1 millioner biler så langt i år.

Ladefrie hybridbiler utgjorde 18,4 prosent av salget, nesten en dobling fra året før.

Rene elbiler har betydelig mindre andel, men viser en økning gjennom årets tre første måneder. De utgjør nå 5,7 prosent av salget av biler i Europa. Økningen er på 59 prosent til 146.185 biler. Salget av denne type biler falt i land som Sverige, Nederland og Spania.

De såkalte plugin-hybridene står for 8,2 prosent av salget. Særlig i Italia gjorde denne typen et veldig byks med en økning på 16.103 biler, hele 445,7 prosent opp.

Salget av ladbare hybrider økte med 175 prosent i Europa sett under ett, men i tall er det ikke snakk om flere enn 208.389 biler.