Endelig, nå får de første kundene sin Polestar 2

Nå er den helt nye elbilen Polestar 2 klar for å overrekkes til norske kunder.
Nå er den helt nye elbilen Polestar 2 klar for å overrekkes til norske kunder.

Norge er, som vanlig, blant de første i verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av årets mest spennende bilnyheter, sett med norske øyne, er elbilen Polestar 2. Flere tusen har ventet i spenning, og nå er ventetiden over. Fredag leveres nemlig de aller første bilene til norske kunder.

Men den svensk/kinesiske bilprodusenten har allerede i dag levert sin aller første Polestar 2 til en europeisk kunde. Overrekkelsen foregikk på Polestars hovedkontor i Gøteborg, og kunden tok gledelig imot sin Thunder-farget fastback med Charcoal WeaveTech-interiør.

– Verden har vært gjennom en enormt utfordrende tid. Vi er derfor ekstra stolte av å kunne levere de aller første Polestar 2-bilene til norske kunder, sier en fornøyd Norges-sjefen for Polestar, Alexander Hørthe.

Én måned før tiden

Mye tyder derfor på at Polestar har klart å løse opp i flokene omkring leveringen, som oppstod på grunn av corona-situasjonen. Det var utfordringer knyttet til omdirigerte skip og mellomstasjoner i havner underveis fra Kina. Det er nemlig der bilene produseres, i en fabrikk tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta.

Alexander Hørthe, daglig leder i Polestar Norge, bekrefter at det er utfordringer rundt shipping av bilene som fører til forsinkelser. Foto: Peter Jademyr
Alexander Hørthe, daglig leder i Polestar Norge, bekrefter at det er utfordringer rundt shipping av bilene som fører til forsinkelser. Foto: Peter Jademyr

Da vi omtalte saken den gang, var det snakk om at de første kundeleveringene skulle skje i august. Nå er de første bilene her en måned tidligere.SSS

– Jeg gleder meg stort til selve overrekkelsen og ikke minst til å kunne se fornøyde kunder på veien, i sin nye Polestar 2, sier Hørthe.

Polestar 2 har for øvrig en offisiell rekkevidde på opptil 470 kilometer. Med det plasserer den seg mot toppen av denne klassen.

Batteripakken er på 78 kWt. Bilen har to elmotorer og firehjulstrekk. 408 hestekrefter skal gi 0-100 km/t på under 5 sekunder. Den fysiske størrelsen på bilen er, som de øvrige spesifikasjonene, veldig lik Tesla Model 3.

Foruten i Oslo, hvor et anlegg allerede har åpnet, skal Polestar også etablere seg i Stavanger, Bergen og Trondheim. De skal utnytte utvalgte Volvo-verksteder i Norge for å tilby service og reparasjoner.

Les også: Totalt ukjent sportsbil fra Volvo avslørt på Instagram

(Saken fortsetter under)

Polestar 2 blir snart å se på norske veier.
Polestar 2 blir snart å se på norske veier.

Videre levering

De første leveransene markerer nok et viktig steg for det elektriske start-up selskapet. Med overleveringer i Sverige, Kina og Norge gjennom sommeren, etterfulgt av kunder i USA, Tyskland, Belgia, Nederland og Storbritannia, fortsetter selskapet å levere i henhold til plan.

– Jeg er ekstremt stolt over hele teamet! Det å overkomme produksjon- og logistikk-utfordringer grunnet en global pandemi, og fortsatt kunne levere produkt til kundene som lovet, er en enorm prestasjon. Pressens reaksjon har vært utrolig, og vi har god fremdrift nå, sier Thomas Ingenlath, CEO i Polestar.

Videre levering av Polestar 2 til norske kunder vil fortsette fra nå av og utover i august.

Les også: Her er fire gode bil-nyheter – og én dårlig

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Personvernpolicy