Alex Rosén irriterer seg over alle bensinbilene: – Det er så gammeldags!

Selv om det er med litt glimt i øyet, mener han det også: Alex Rosén har liten tro på fossilbilene, og mener elbilen har kommet for å bli.
Selv om det er med litt glimt i øyet, mener han det også: Alex Rosén har liten tro på fossilbilene, og mener elbilen har kommet for å bli. Foto: Mats Brustad / Broom

Alex Rosén forteller om bilferien han aldri glemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år er det norgesferie som gjelder – og for mange av oss betyr det også bilferie. I dagens sommerprat møter vi programleder og Tesla-entusiast Alex Rosén – som forteller om bilferien han aldri glemmer:

– Hvor gikk ferien?

– Den gikk til Sverige og Stockholm i fjor sommer. Det var den gangen man faktisk kunne krysse grensene. Det savner jeg.

– Hva gjorde den så bra?

– Det er selvsagt bilen. Jeg kjørte min egen Tesla Model X. Turen kostet meg jo absolutt ingenting. Jeg har gratis lading hvert eneste sted. Vel fremme i Stockholm fikk jeg se det berømte Vasaskipet. Det er det eneste i verden fra 1600-tallet, helt utrolig kult!

Alex Rosén

  • Programleder og entertainer
  • 52 år
  • Fra Oslo
  • Kjører i dag: Tesla Model X

– Hva er din optimale feriebil?

– Tesla Model X, så klart! Den har plassen til en Volkswagen Transporter og akselererer som en Lamborghini. Jeg elsker masse hestekrefter og teknologien. Den kombinasjonen er helt fantastisk, forteller Alex og retter samtidig en hilsen til de som ikke har elbil øverst på ønskelisten:

– Til alle konservative mennesker som tror bensinbiler er fremtiden: Det er det ikke! Det er gammeldags teknologi som er på vei ut, ler entertaineren.

I dag kjører Alex en Tesla Model X. I fremtiden drømmer han om den kommende Roadsteren. Foto: Mats Brustad / Broom
I dag kjører Alex en Tesla Model X. I fremtiden drømmer han om den kommende Roadsteren. Foto: Mats Brustad / Broom

– Hva MÅ du ha med deg på bilferie?

– Våtdrakt og suftebrett! I tillegg skikkelig sko for fjellet og en grill i bagasjerommet for å varme noen feite steiker. Det siste har jeg prøvd i USA en gang, det funker helt perfekt.

– Er det en bil du aldri ville dratt på bilferie med – og hvorfor?

– Det må være bilen jeg låner akkurat nå. Det er en gammel Mazda fra 90-tallet. Når jeg tenker meg om, ville jeg aldri dratt på bilferie med en bensinbil. Det koster masse cash, som jeg heller vi bruke på gladmiddager.

– Hva irriterer deg mest i sommertrafikken?

– Alle bensinbilene som ikke kommer seg ut av lyskryssene. De må bruke tre gir bare på å komme seg opp i fart. Jeg skjønner ikke at folk orker.

Stor plass, godt fraspark og mye teknologi gjør Tesla Model X til en perfekt feriebil, mener Alex. Foto: Mats Brustad / Broom
Stor plass, godt fraspark og mye teknologi gjør Tesla Model X til en perfekt feriebil, mener Alex. Foto: Mats Brustad / Broom

– Hva hører du helst på i bilen?

– Lett. Radio Rock og Alex Rosén Show. Jeg får aldri nok av meg selv, ler Alex høylytt på telefon fra Vestlandet.

–Hvor går årets ferie for deg?

– Den går til Sørlandet, i seilbåt med hele familien. Først drar vi til Mandal, så besøker vi hver bidige by videre. Vi skal bade og oppleve den fantastiske norske kysten. Jeg gleder meg enormt, avslutter Alex.

Artikkelen er først publisert av broom.no.

Det er sjelden smilet uteblir Foto: Scanpix
Det er sjelden smilet uteblir Foto: Scanpix