Denne skal mangedoble salget deres

Alfa Romeo kommer med en hel-elektrisk SUV i 2022, trolig med teknikk fra Peugeot og Opel.
Alfa Romeo kommer med en hel-elektrisk SUV i 2022, trolig med teknikk fra Peugeot og Opel.

Alfa Romeo har to nye SUV-er på gang.

Italienske Alfa Romeo er kjent for å være et merke for entusiaster, som verdsetter kombinasjonen av kjøreglede, design, spennende historie og noen særegne løsninger.

Salget har de siste årene variert fra noen få titalls biler i året og opp til 375 biler i 2018. Men det er ikke bare i Norge salget har gått litt tregt. Fallet fra 2018 til 2019 var på over 50 prosent i Europa.

Nå viser de imidlertid et konsept som kan få mer fart på salget. Ikke minst her i Norge. Da snakker vi selvfølgelig elbil – og kompakt SUV. Og som om det ikke er nok, kommer en ladbar hybrid også. Dette bør være lys i enden av en ellers mørk tunnel.

Les også: Etter 10 år på markedet forsvinner denne Alfa Romeoen.

To elektrifiserte SUV-er

Allerede neste år lanseres den ladbare hybriden Alfa Romeo Tonale, som er en mellomstor SUV.

Året etter slippes den nye el-SUV-en som så langt ikke har fått noe navn. Bilen skal være på størrelse med Audi Q2. Det blir altså ikke snakk om noen stor familie-SUV, men en ganske liten bil på drøyt fire meters lengde.

(Saken fortsetter under bildet)

Dette er den litt større og ladbare hybriden Alfa Romeo Tonale, som forventes å komme i 2021.
Dette er den litt større og ladbare hybriden Alfa Romeo Tonale, som forventes å komme i 2021.

Kanskje ikke helt optimalt for oss nordmenn, men ute i Europa er nettopp disse små SUV-ene veldig populære. Derfor kan dette være et smart valg.

Disse to elektrifiserte modellene blir veldig viktig for bilmerket med skiltene montert på snei foran. For å få opp volumet, få kroner i kassa og for å kunne møte de nye strenge utslippskravene som kan gi store bøter til de produsentene som ikke klarer å innfri dem.

Disse to nye SUV-en vil ikke være identiske utseendemessig, men Alfa Romeo lover sporty og typisk Alfa-design på begge to.

Topp 3: Dette er elbilene som går lengst – i virkeligheten

Deler teknologi med andre

Det forventes at den ladbare hybrid-drivlinjen i Tonale vil være den samme som deles med konsernbroder Jeep Renegade.

Videre spekuleres det, ganske sikkert med rette, i at den helelektriske Alfa Romeo SUV-en vil være den første bilen fra Fiat Chrysler-konsernet som benytter seg av teknologi fra fusjonen med PSA. Altså samme elektriske drivlinje som vi finner i Peugeot e-208 , Peugeot e-2008 , Opel Corsa-e og DS 3 Crossback.

Det vi i så fall bety en elmotor, forhjulsdrift, batteripakke på 50kWt og en ytelse på 136 hestekrefter. Rekkevidden vil da trolig bli liggende på drøyt 300 WLTP-kilometer.

Les også: Eier du en Alfa Romeo? Fortell oss om det her

(Saken fortsetter under bildet)

Alfa Romeo håper SUV-ene skal få satt skikkelig frat på salget.
Alfa Romeo håper SUV-ene skal få satt skikkelig frat på salget.

Håper på 400.000 biler

Alfa Romeo håper de to nye elektrifiserte SUV-ene skal kunne hjelpe dem å nå målet om 400.000 produserte biler i året. 2019-tallene er forsinket på grunn av korona-situasjonen, men i Europa endte de på snaut 55.000 produserte biler i 2019.

Vi snakker med andre ord om et realt salgsløft og om en mangedobling av salget om det målet skal nås.

Saken ble først publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært