Dette kan være et smart billigbil-kjøp

Ford Mondeo solgte som varme hveteboller i sin tid. Nå får du denne generasjonen billig i bruktmarkedet.
Ford Mondeo solgte som varme hveteboller i sin tid. Nå får du denne generasjonen billig i bruktmarkedet. Foto: Broom

Var en storselger for bare noen år siden.

Benny Christensen er Brooms bilekspert.

I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Heisann Benny. Jeg skal snart kjøpe ny bil og ser på en nylig EU-godkjent Ford Mondeo stasjonsvogn fra 2011. Den har gått 175.000 km. og koster 59.000 kroner.

Spørsmålet mitt er om den kommer til å falle utrolig mye i verdi de neste årene? Eller om en slik bil med 200.000 km. fortsatt blir solgt for noe, når jeg ikke skal ha den lengre?

Jeg lurer også på om det er en god og grei bil å kjøre om man liker å ha god plass og at passasjerer skal ha noenlunde komfortabelt?

Benny svarer:

Heisann! Ford Mondeo er slett ikke noe dumt bilkjøp. snarere tvert i mot. Her kan du virkelig få mye bil for pengene nå.

Den ser bra ut og den har veldig god plass også, i både baksete og bagasjerom. Akkurat når det gjelder plass, er det ikke mange biler fra samme tid som matcher Mondeo. Dessuten har den overraskende gode kjøreegenskaper som hinter litt mot det sporty. Mye på grunn av og en god og presis styring.

Det er selvfølgelig en bil du må sjekke litt nøye før kjøp. Den nærmer seg ti år og har jo gått et stykke. Bilene er kjent for å kunne har litt kranglende elektronikk. Sjekk derfor alle elektriske funksjoner ekstra nøye. Feil på airbag og ABS-bremser er ganske vanlig (lamper lyser). På noen biler har klimaanlegget også vært litt kranglete. Interiøret holder heller ikke særlig høy opplevd kvalitet.

Servicehistorikk er også viktig. Sjekk når den skal ha neste service og hva denne koster. Når skal registerreim byttes og pris på dette. (Bare på dieselmotorer)

Potensiell påkost om noe går galt, og det gjør det jo gjerne med gamle biler, ville jeg nok fryktet mer enn verditapet på en såpass gammel bil. Det verste verditapet er definitivt tatt. Holder du bilen pen og i god stand, får du penger igjen for den. Det er alltid noen som skal ha en billig og kurant stasjonsvogn. Slik som Mondeo er.

Leter du opp en hel og fin bil i god teknisk stand, er dette en bil som du kan ha mye glede av i flere år.

Håper tipsene var nyttige. Ønsker deg lykke til med bilkjøp!

Les også: Vår test av denne typen Ford Mondeo her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene i Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Les også: Fortvilet eier får ikke vasket bilen

(Artikkelen er først publisert av Broom.no)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært