Færre nyregistrerte biler

Salg og registrering av nye biler er en god pekepinn på den økonomiske situasjonen. Nedgangen under koronakrisen har såvidt begynt, tror SSB. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Salg og registrering av nye biler er en god pekepinn på den økonomiske situasjonen. Nedgangen under koronakrisen har såvidt begynt, tror SSB. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyregistreringen av biler i mars falt 2 prosent sammenlignet med februar. Statistisk sentralbyrå venter et større fall de neste månedene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I alt ble 13.334 nye personbiler registrert for første gang i mars, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Tilsvarende tall for mars 2019 var 20.033.

Nybilsalget kan gi tidlige indikasjoner på konjunkturomslag i økonomien. Effekten av koronakrisen på nybilsalget kan ifølge SSB bli sterkere i månedene som kommer.

Tallene viser en nedgang på 18 prosent for registreringene i første kvartal, sammenlignet med første kvartal i 2019. Mens tallet for første kvartal i 2020 lå på 35.175, lå det på 42.916 i 2019.

Ujusterte tall viser at vi må tilbake til våren 2009 for å finne færre nyregistreringer. I januar 2009 lå antall nyregistreringer på 6.400, da som følge av finanskrisen som brøt ut høsten 2008.