Så mange av Teslas biler har havnet i Norge

Tesla har trosset skeptikerne og levert ut en million biler. Hele 50.000 av dem ruller nå på norske veier. Foto: NTB scanpix.
Tesla har trosset skeptikerne og levert ut en million biler. Hele 50.000 av dem ruller nå på norske veier. Foto: NTB scanpix.

Dette har skjedd på rekordtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tesla er et av de aller nyeste bilmerkene på markedet. Ikke alle hadde like stor tro på den amerikanske elbilprodusenten da de så smått startet opp i 2008. For å si det pent.

Det har heller ikke på noen måte vært "raka vegen" for Tesla. De har måttet takle mange og store utfordringer disse årene.

Men det har også vært mange oppturer.

Forrige uke kunne de feire at bil nummer 1. million forlot samlebåndet 12 år etter oppstarten. Også her i Norge var det grunn til å feire. Etter en litt trå salgsstart på året, har de nå lagt inn "snart-kvartals-slutt-giret" og krabber med det oppover på registreringsstatistikken igjen.

Det gjør at de passerte 50.000 registrerte biler her i Norge, for kun kort tid siden.

Det har de i praksis brukt syv år år. Syv år på 50.000 biler! Det er en prestasjon som savner sidestykke fra et helt nytt bilmerke, attpåtil et amerikansk som kun driver med elbiler. Og elbiler som lenge var svært kostbare.

Det var Lotus-baserte Tesla Roadster som ganske smått og forsiktig startet ballet her hjemme i 2008. En bil som på den tiden banket det som fantes av elbiler ned i støvlene med tanke på både rekkevidde og ytelser.